Vilniuje – dviem Guinnesso rekordais įvertintas turkų šokio šou „Fire Of Anatolia“

Jų žingsniai ir šuoliai – greitesni už vėją, o šokio aistra – karštesnė už ugnį. Taip kalbama apie vieną garsiausių pasaulyje šokio trupių „Fire Of Anatolia“ („Anatolijos ugnis“). Lapkričio 14 dieną Turkijos šokio meistrai daugiau nei 80 šalių publiką pakerėjusį šou pirmą kartą parodys Vilniuje, Pramogų arenoje.

"Fire Of Anatolia" savo spektaklius jau rodė daugiau nei 80 šalių.
"Fire Of Anatolia" savo spektaklius jau rodė daugiau nei 80 šalių.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2013, 11:15 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:14 AM

Kai žinomas turkų choreografas ir prodiuseris Mustafa Erdoganas prieš 14 metų subūrė kolektyvą „Sultans Of The Dance“ („Šokio sultonai“), jis neturėjo nė mažiausios nuojautos, kokio didelio atgarsio sulauks jo idėja. Sprogstamąjį baleto, tradicinių turkiškų ir modernių šokių derinį sukūręs turkas šiandien turi kuo didžiuotis – pasaulyje beveik neliko kampelių, kuriuose nebūtų pasklidusi legenda apie trupę, kuri jau po pirmųjų veiklos metų pasivadino „Fire Of Anatolia“ ir šiuo pavadinimu garsėja iki šiol.

2001-aisiais surengti pirmieji trupės šou parodė, kad neretai net 16 valandų per parą trunkančios šokėjų treniruotės nenuėjo veltui – publikos ir žiniasklaidos susidomėjimas buvo toks didelis, kad į trupę iškart atkreipė dėmesį užsienio prodiuseriai. 2002-aisiais „Fire Of Anatolia“ išvyko į pirmąsias pasaulines gastroles – šios trupės atliekami šou nuo to laiko beveik be pertraukų keliauja per Europą, Aziją ir Šiaurės Ameriką.

Iki šių dienų „Fire Of Anatolia“ šoko net 87-ose valstybėse – nuo Alžyro iki Japonijos, nuo Rusijos iki Jungtinių Arabų Emyratų. Iki šiol aplankytų šalių sąraše nebuvo Lietuvos – lapkričio 14-ąją ši klaida bus ištaisyta.

Trupės šou pamatė per 20 milijonų žiūrovų. Tai pirmoji šokių trupė, kurios koncertas surengtas Kinijos parlamento rūmuose. Į Guinnesso rekordų knygą „Fire Of Anatolia“ įtraukta net du kartus. Pirmą sykį – už didžiausią šokių šou po atviru dangumi, kai Turkijoje trupės pasirodymą stebėjo 400 tūkstančių žiūrovų. Antrąjį – už greitį. Vienas grupės šokėjų sugebėjo per 60 sekundžių jų atlikti net 241 šokio žingsnelį.

„Fire Of Anatolia“ yra apdovanoti daugiau nei šimtu įvairių prizų – nuo daugybės „geriausios šokių trupės“ titulų įvairiuose konkursuose iki televizijos kanalo „Fashion TV“ apdovanojimą už geriausią scenos kostiumų dizainą. Trupė ne tik rengia solinius šou didžiausiose pasaulio arenose, bet ir yra nuolat kviečiama pasirodyti svarbiose sporto varžybose, politikų susitikimuose bei televizijos laidose.

Pavyzdžiui, ši trupė 2004-aisiais buvo pakviesta pasirodyti „Eurovizijos“ finale – vykstant balsavimui, jos dešimties minučių pasirodymas gausiai tarptautinei TV auditorijai pristatė Turkijos kultūrą. 2010-aisiais „Fire Of Anatolia“ buvo pagrindinės Turkijoje surengto Europos krepšinio čempionato atidarymo ceremonijos programos žvaigždės. Tą kartą jų pasirodymu galėjo mėgautis po poros savaičių bronza pasipuošę Lietuvos krepšininkai, o lapkričio 14-ąją tai padaryti Vilniuje galės kiekvienas žiūrovas.

Populiarumo priežastis? Jų yra tikrai daugiau nei viena. Tačiau svarbiausia - „Fire Of Anatolia“ sukurta unikali ir spalvinga šokių, muzikos ir aktorinio meistriškumo mozaika, kurioje susijungia turtingos Turkijos kultūros tradicijos ir didelis artistų meistriškumas.

„Tai šou, kuriame susivienija meilė, taika ir Turkijos kultūra. Spektaklio metu jūs stebėsitės, žavėsitės ir prisiminsite senuosius antikinius mitus“, - neabejoja „Fire Of Anatolia“ įkūrėjas M.Erdoganas.

Kuriant trupės spektaklius, apgalvojamas kiekvienas aspektas. Su šokėjais dirba ne tik choreografai ir treneriai, bet ir dizaineriai, dietų specialistai, masažuotojai. Pavyzdžiui, svarbi šokėjų fizinio pasirengimo dalis yra jogos pratybos.

„Fire Of Anatolia“ laikoma viena iš trijų didžiausių šokio kompanijų pasaulyje – jos sudėtyje yra net 120 narių, kurie suskirstyti į kelias vienu metu įvairiose šalyse koncertuojančias trupes. Kolektyvo arsenale – trys skirtingi šou. Lietuvos žiūrovai pamatys garsiausią trupės spektaklį, kuris taip ir vadinasi - „Fire Of Anatolia“. Nuo šio spektaklio prasidėjo šlovinga trupės istorija, jis laikomas vienu ryškiausių šių dienų Turkijos kultūros reiškinių.

Per 50 šokėjų Pramogų arenoje publiką perkels į meilės, mitų, romantikos, laisvės, kovos ir aistrų sūkūrį, nusileidusį iš Turkijos kalnų ir ilgam įstrigsiantį atmintyje.

„Šokis vadinamas mūsų dienų menu, gal todėl, kad jis buvo ir praeites metas. Kad įtvirtintume šią žinią, sujungėme dešimtis širdžių, kurios dabar plaka vienu ritmu“, - jausmingai „Fire Of Anatolia“ pristato šou įkūrėjas M.Erdoganas.

Bilietai į ugningąjį „Fire Of Anatolia“ šou platinami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu – www.ticketpro.lt Bilietų kaina – nuo 49 litų.

Šou „Fire Of Anatolia“ Vilniuje pristato didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „Live Nation Lietuva“, šiais metais žiūrovus pakviesiantis į Eltono Johno kalėdinį koncertą Kauno „Žalgirio“ arenoje, grupės „Vaya Con Dios“ atsisveikinimo koncertą, legendinio dainininko Robertino Loreti gastroles su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, Italijos Giuseppe Verdi teatro kamerinio orkestro, Lenkijos scenos karalienės Marylos Rodowicz, Rusijos romansų žvaigždės Olego Pogudino, gitaros virtuozo Didiulios, vienos žymiausių JAV dainų autorių ir atlikėjų Suzanne Vegos, Rusijos repo lyderių „Kasta“, Glenno Millerio orkestro koncertus, cirko šou „Mother Africa“ ir daugybę kitų renginių.

„Fire Of Anatolia“ pasirodymas 2004-ųjų „Eurovizijoje“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.