Populiariausios vestuvių užsienyje kryptys ir didžiausi privalumai

Ruduo – tai metas, kai daugelis porų nusprendžia sukurti šeimą, švenčia vieną gražiausių savo gyvenimo švenčių – vestuves. Vieni yra tradicinių lietuviškų vestuvių šalininkai, kiti laikosi naujausių madų ir romantiškas vestuvių ceremonijas perkelia į svajonių šalį svetur. Kelionių agentūra „West Express“ dalinasi savo vestuvių ceremonijų organizavimo egzotiškose šalyse patirtimi ir įspūdžiais bei pristato 6 populiariausias romantiškų sutuoktuvių kryptis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 16, 2013, 5:48 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 3:40 AM

Anot „West Express“ ekspertų, romantiškos sutuoktuvės užsienyje – patrauklus šventės ir kelionės derinys, nes porų laukia ne tik nepakartojamos emocijos ceremonijos metu, bet ir kitos šalies tradicijos bei poilsis. Kad ir kokią šalį pasirinktumėte, galite būti tikri – jūsų šventė bus išskirtinė, nepanaši į kitų.

Šventės variantų yra daugybė. Galite pabėgti nuo visų ir į savo vestuvių ceremoniją pasirinktoje šalyje vykti tik dviese (nerimauti neverta – be liudytojų tikrai neliksite!), galite atsivežti artimiausius žmones, galite pasiūlyti atvykti ir didesnei draugų kompanijai. Vestuves galima surengti pagal šalies papročius bei tradicijas, galima pasirinkti tam tikrą ceremonijos stilių – tuomet šventės metu vyraus specifinės detalės, spalva, muzika, aksesuarai ir pan.

Vestuvių ceremonijos vieta gali būti klasikinė – ant jūros ar vandenyno kranto pučiant lengvam brizui, tačiau ištarti „taip“ galima ir nuostabiame viešbučio sode, miške, net po vandeniu arba ledo pilyje... Po šventės ceremonijos galima ramiai mėgautis vienam kitu egzotiškoje aplinkoje, o jei norėsite aktyvesnio medaus mėnesio – galima pasirinkti nuotykių kupiną pažintinį maršrutą po šalį.

Vestuvės užsienyje – simbolinės ar oficialios?

Sutuoktuvės užsienyje gali būti oficialios ir simbolinės. Oficialios yra tokios vestuvės, kai santuokos liudijimas, išduotas užsienio šalyje, galioja ir Lietuvoje, tik dar papildomai būtina atlikti tam tikrus formalumus.

Simbolinės vestuvės – svečioje šalyje surengta nuostabi šventė su visais vestuvėms būdingais atributais, tačiau išduotas santuokos liudijimas yra simbolinis, Lietuvoje negaliojantis, taigi poros prieš kelionę arba po jos turi įregistruoti santuoką Lietuvoje.

Simbolinės vestuvės gali būti surengtos bet kurioje pasaulio šalyje, o štai norint oficialių vestuvių šalių pasirinkimas yra ribotas. „West Express“ ekspertai ne tik padės išsirinkti šalį, užsakys skrydžius, viešbučius bei suplanuos viešnagės programą, bet ir konsultuos formaliais šventės klausimais: informuos būsimus jaunavedžius, kokius dokumentus reikės pateikti, kokiomis pažymomis teks pasirūpinti, patikrins, ar šios pažymos galios svečioje šalyje, ar reikės tokias pažymas patvirtinti, paaiškins, kaip tokia užsienio šalyje sudaryta santuoka bus įtraukta į apskaitą Lietuvoje, ar ją reikės papildomai įforminti mūsų šalyje.

Kodėl verta rinktis vestuves užsienyje?

• Išvengsite vestuvių planavimo streso, nes jūsų ypatinga švente bus pasirūpinta. Jums tereiks mėgautis poilsiu, švente ir vienam kitu.

• Sutaupysite pinigų! Apskaičiuota, kad vidutinės vestuvių išlaidos Lietuvoje siekia apie 15 tūkst. litų. Už tokią sumą galima surengti ne tik vestuves užsienyje, bet ir medaus mėnesį. • Būsite išradingi ir madingi.

• Galima pasirinkti bet kurią pasaulio šalį, o jūsų vestuvės bus išskirtinės.

• Pabėgsite nuo minios ir vestuvių dieną įsiamžinsite gražiausiose vietose.

• Medaus mėnesį pradėsite iškart po vestuvių – nereikės jaudintis dėl lėktuvų bilietų ir skrydžių, išvengsite laukimo oro uostuose pirmomis savo vedybinio gyvenimo valandomis.

• Pasirinkdami egzotinius kraštus savo ypatingai šventei, užsitikrinsite ne tik gerą orą, bet ir poilsį bei pramogas.

• Parinkti viešbučiai yra pritaikyti jaunavedžiams ir turintys vestuvių organizavimo praktikos, todėl nereikės jaudintis dėl nesklandumų.

„West Express “ vestuvių svetur šešetukas

JAMAIKA (vestuvės gali būti oficialios arba simbolinės).

Jamaika – vienareikšmiškai populiariausia vestuvių užsienyje šalis. Ištarti „taip“ čia atvyksta poros iš skirtingų pasaulio kraštų. Daugelio Jamaikos kurortuose įsikūrusių viešbučių specializacija – jaunavedžių priėmimas ir šventinių ceremonijų organizavimas. Žinomiausi yra „Sandals“ ir „Couples“ grandinių viešbučiai su „viskas įskaičiuota“, skirti tik poroms. Jų paslaugos – itin kokybiškos, ceremonijas organizuoja tikri savo srities profesionalai, o kainos ir kokybės santykis yra labai geras. Taigi svajojantieji susituokti užsienyje drąsiai gali rinktis Jamaiką. Šalyje vis dar vyrauja Bobo Marley kultas ir regio stiliaus muzika, suteikianti šiai Karibų salai ypatingo atsipalaidavimo jausmą, natūralų džiaugsmą, o tai, žinoma, patiks ir būsimiems jaunavedžiams. Net jei į Jamaiką jaunavedžiai atvyko vieni, be svečių, jie tikrai nesijaus vieniši ir galės linksmintis iki paryčių. 80 proc. salos sudaro kalnai, tad ir gamtovaizdis įspūdingas. Oficiali Jamaikos kalba yra anglų, todėl nekils rūpesčių ir dėl bendravimo su vietiniais.

ŠRI LANKA (vestuvės gali būti oficialios arba simbolinės).

Šri Lanka – atradimas tiems, kas ieško autentikos. Indijos vandenyno skalaujama sala paženklinta ypatinga aura, kuriai tiesiog negali likti abejingas. Ši valstybė turi pasiūlyti labai daug: pasaką primenančią šalies istoriją, smaragdinės spalvos arbatmedžių plantacijas, karališkas orchidėjas ir laukinę vandenyno galią, neįprastų prieskonių ir gurmaniškų vietinės virtuvės patiekalų, taip pat esmines sinhalų vertybes: nuoširdumą, toleranciją ir pagarbą kitam. Keliaudamas po vaizdingąją Šri Lanką pajunti, kaip pradedi šypsotis kiekvienam sutiktam žmogui ir kaipmat pasijunti kaip namie. Jei savo sutuoktuvėms pasirinksite Šri Lanką, gausite puikų vestuvių paslaugų paketą. Panorėję susituokti galite ir pagal vietines tradicijas.

MAURICIJUS (vestuvės gali būti oficialios arba simbolinės).

Mauricijus – jaunavedžių rojus Indijos vandenyne. Šioje šalyje yra įvairaus lygio viešbučių, apartamentų ir vilų, todėl apgyvendinimą galima pasirinkti pagal kišenę. Dauguma viešbučių yra aukštos klasės ir orientuoti į jaunavedžių poilsį, todėl siūlo puikų vestuvių paslaugų paketą ir užtikrina, kad ši svarbi gyvenimo šventė vyks sklandžiai. Salos gamta yra tikrai įspūdinga: akyse raibuliuojanti žaluma, turkio spalvos vandenynas, galybė krioklių ir egzotiški vietos gyventojai kreolai sukuria neeilinės salos įspūdį. Mauricijuje rekomenduojama išsinuomoti automobilį ir aplankyti ne tik sostinę Port Luisą, bet ir jaukius vietos kaimelius. Tie, kas trokšta dar daugiau egzotikos, kelionės metu turėtų aplankyti ne tik Mauricijų, bet ir gretimą Reunjono salą. Šios salos ugnikalnis yra tikra vietos įžymybė, o besikeičiantys vaizdai – nuo sodrios žalumos iki ugnikalnio išdegintų laukymių – gniaužia kvapą.

MALDYVAI (vestuvės gali būti tik simbolinės).

Maldyvai – šis skambus žodis tarsi burtažodis sąmonėje piešia atviruke matytą vaizdą: baltą smėlį, žydrą jūrą ir kokoso palmę. Atrodo, kad Maldyvuose nevalia tikėtis gilesnio pažinimo, kad tai tradicinis jaunavedžių rojaus kampelis, romantikų, nardytojų meka. Tačiau Maldyvų dvasia slypi kitur: mažyčių salų archipelagas, kur kiekvienoje jų verda atskiras gyvenimas, salos yra izoliuotos viena nuo kitos žydru vandeniu, o maksimalus natūralus žemės lygis siekia vos 2,3 m virš jūros lygio, leidžia ne tik pasijusti šios nuostabios gamtos dalimi, bet ir suvokti jos trapumą, nes prognozuojama, kad po 50 metų Maldyvų salyno nebeliks. Šis faktas ne tik skatina pasijusti išskirtiniu šio dieviško kampelio egzistavimo liudininku, bet verčia vis išsitraukti fotoaparatą ir įamžinti dar vieną nepakartojamą akimirką. Maldyvai yra populiariausia jaunavedžių pasirenkama kelionių kryptis, o vaizdai yra iškalbingesni už bet kokius žodžius.

TAILANDAS (vestuvės gali būti tik simbolinės).

Tailandas – šalis, kurią gaubia romantikos aura. Tai puiki idiliška vieta naujai šeimos sąjungai sukurti bei praleisti išskirtinį medaus mėnesį. Kraštas apdovanotas ypatingos įvairovės, čia yra viskas, ko geidžia širdis: palmių miglos, vaizdingos salos su nuo viso pasaulio paslėptomis įlankėlėmis, gerai išlikęs istorinis paveldas ir unikali sostinė Bankokas, kurioje senovė puikiai susilieja su moderniu pramogų pasauliu. Ši šalis patraukli ne tik visus metus maloniu klimatu, įspūdinga gamta ir neįtikėtina senovės architektūra – tikras šalies lobis yra jos svetingi žmonės ir ilgametės kultūros tradicijos, papročiai, virtuvė, muzika, šokiai, dailė. Tarti „taip“ Tailande galima įvairiai: romantikams surengiama ceremonija egzotiškame kurorte ant jūros kranto, o trokštantieji pajusti šios šalies dvasią gali susituokti ir budistų šventykloje. Medaus mėnuo Tailande bus tikrai įsimintinas, nes jaunavedžiams siūloma daugybė pramogų: jojimas drambliais į tankius atogrąžų miškus, lepinimasis šilta saule nuostabiuose paplūdimiuose, romantiškos maudynės per spalvingą saulėlydį, įvairus vandens sportas, golfas ir, žinoma, garsusis tailandiečių masažas.

ČEKIJA (vestuvės gali būti oficialios arba simbolinės).

Čekija laukia visų tų, kas išsiilgo romantikos. Praha – viena gražiausių Europos sostinių, kurioje kiekviena senamiesčio gatvelė ir skverelis tiesiog alsuoja istorija, tad dėl daugybės vaizdingų kampelių Praha yra tobula vieta fotosesijoms. Vestuvių ceremonijos galimos Rotušėje, istoriniuose dvaruose ir pilyse, bažnyčiose, soduose, laivuose; pobūviui pasirinkti galite stilingus pilių ar rūmų restoranus, jaukius vyno rūsius, upe plaukiančius laivus; šiame mieste paprasta surengti tiek kuklesnes vestuves, tiek ir didelę šventę su 200 ir daugiau svečių.

Prahoje juntama ypatinga miesto aura. Ne veltui ji yra vadinama Karalių miestu, į kurį traukia tūkstančiai įsimylėjėlių, trokštančių pasižadėti vienas kitam. Šis Čekijos miestas ypač tinka toms poroms, kurioms neaktualios paplūdimio tipo vestuvės egzotiškuose kraštuose ir kurios nori išvengti ilgų skrydžių, nes Praha yra gana netoli Lietuvos – ją galima pasiekti ir lėktuvu, ir autobusu, ir savo automobiliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.