Pietų Portugalijos gamta, jūros gėrybės ir lankytinos vietos Algarvėje

Algarvė – piečiausias Portugalijos regionas. Kraštovaizdis ir kultūra kiek skiriasi nuo likusios Portugalijos dalies. Algarvės pakrantes skalauja Atlanto vandenynas, o puikūs paplūdimiai ir įlankos vilioja turistus. Nėra kuo stebėtis, kai čia saulė šviečia beveik visus metus, o vasarą jūros vanduo ypač šiltas.

Daugiau nuotraukų (1)

flyout.lt

Sep 24, 2013, 9:39 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:34 PM

Dabar Algarvės regionas savo išvaizda primena Ispanijos ar Turkijos pakrantes. Algarvė pasižymi labai dideliu spalvingumu ir kerinčia gamta. Visur gausu žavingų figmedžių ir žydinčių apelsinmedžių. Algarvės sostinė yra Faro miestas su įspūdingu uostu. Jeigu norite pačių nerūpestingiausių atostogų prie ramios jūros puikiuose smėlio paplūdimiuose, burnoje tirpstančių patiekalų, jums tikrai verta apsilankyti Algarvėje.

Algarvėje pasilepinti gali kiekvienas gurmanas. Jei ir nesate labai išrankus maistui, vis tiek liksite sužavėtas. Maisto įvairovė milžiniška: žuvis, jūros gėrybės, paukštiena, mėsa, saldėsiai, vynai. Vien menkės paruošimui portugalai turi virš 300 būdų ir receptų. Algarvėje mėgstama „cataplana“ – uždarame inde troškinta žuvis ar mėsa, arba ir mėsa, ir žuvis kartu. Nepraleiskite progos paragauti vietinės naminukės, kuri verdama iš „braškių medžio“ uogų – madronijų. Taip pat didelė įvairovė saldumynų, kurie yra gaminami iš saldžiosios cedronijos miltų, figų, migdolų, kiaušinių trynių. Na, ir dar vienas dalykas, kurį būtina padaryti viešint Algarvėje – tai paragauti tikrojo portveino.

Silveso miestelis. Pagrindinė miestelio lankoma vieta – maurų tvirtovė.

Alvor takas. Šalia paplūdimio esantis medinių lentelių takas. Jis apjungia barus, jūros gėrybių užkandines ir restoranus.

Šv.Vincento iškyšulys. Toliausiai į vakarus nutolęs iškyšulys Algarvėje. Populiari vieta stebėti saulėlydžius.

Algarvės sostinė Faras. Būtina aplankyti senamiestį, kurį vis dar juosia romėnų statyta gynybinė siena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.