Negyvoji jūra verslininkei J.Sadauskienei atstojo prabangiausią SPA

Modelių agentūros „Modilinos“ savininkė Jolanta Sadauskienė (41 m.) bent kartą metuose su mama Elfrida vyksta atostogų į svečią šalį. Spalio pabaigoje moterys ilsėjosi Izraelyje. Nors išvyka svetur truko tik penkias dienas, Jolanta patikino, kad poilsio užteko. Sielos ir kūno ramybę jai padėjo atgauti Negyvosios jūros vanduo.

Sielos ir kūno ramybę Jolanta su mama Elfrida atgavo po maudynių Negyvojoje jūroje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Sielos ir kūno ramybę Jolanta su mama Elfrida atgavo po maudynių Negyvojoje jūroje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

2013-11-06 07:15, atnaujinta 2018-02-20 14:03

„Devyni mėnesiai blogo oro Lietuvoje mane veda iš proto. Buvau išsiilgusi saulės ir šilumos, todėl nepažintas Izraelis domino jau seniai. Mama taip pat nė karto nebuvo ten viešėjusi. Dirbu daug, o prabangos ilgai atostogauti neturiu, todėl bent kuriam laikui džiaugiausi ištrūkusi iš namų“, - kalbėjo J.Sadauskienė.

Negyvoji jūra tyvuliuoja tarp Izraelio valstybės ir Jordanijos Hašimitų karalystės. Druskingame telkinyje gausu mineralų – magnio, kalcio, jodo, kalio, mangano. Vietiniai gyventojai ir atvykėliai tiki, kad Negyvosios jūros vanduo turi gydomųjų galių, todėl tai viena lankomiausių vietų pasaulyje. Čia pat driekias prabangūs viešbučiai, gyvenamųjų namų rasti sunku.

Negyvoji jūra – giliausia įduba Žemėje, todėl vasarą termometro stulpelis čia pakyla iki 45 laipsnių karščio. Rudenį, kiek vėsiau, – 30. Tokia oro temperatūra Jolantai ir jos mamai buvo kaip tik – gimtojoje šalyje tokiu metu būna kur kas vėsiau, neretai iškrenta ir pirmas sniegas. Kituose miestuose oras taip pat buvo geras ir lietuves lepino daugiau nei dvidešimties laipsnių šiluma.

Vykdama atostogų verslininkė nenori jų praleisti gulėdama prie baseino ir valgydama tris kartus per dieną. Kadangi plaukiojimas įprastuose vandens telkiniuose jai yra pabodęs, Negyvoji jūra domino kur kas labiau. Ypač jos nauda organizmui.

„Mane sunku nustebinti, tačiau Negyvoji jūra sužavėjo. Išlipus iš vandens atrodo, kad išsimaudei glicerine, belieka tik palįsti po dušu ir nusiplauti druską, jokio kūno kremo tikrai nebereikia. Jaučiausi kaip po prabangiausių SPA procedūrų“, - portalui lrytas.lt sakė Jolanta.

Verslininkė pasakojo, kad bristi į druskingą vandenį nėra leidžiama kiek širdis geidžia. Geriausia - kelis kartus po penkiolika minučių, tačiau buvo ir tokių, kurie nurodymų nepaisė ir jūroje mirko valandų valandas. Lietuvei teko matyti nemažai žmonių su negalia. Jūros vandens naudingų elementų jie pasikrauna sėdėdami neįgaliųjų vežimėliuose. Sergantiems Negyvoji jūra - tarsi gyvybės šaltinis, kuris suteikia vilties pasveikti.

„Lietuvoje šaltuoju sezonu nuolat sergu angina. Po maudynių jos atsikračiau per kelias dienas. Mama kenčia nuo astmos, tačiau svetur nė karto nesukosėjo. Galiu patikinti, kad gydomoji Negyvosios jūros galia išties egzistuoja“, - pasidžiaugė verslininkė.

Mama ir dukra apsilankė ir Jeruzalėje. Apžiūrėjo istorines vietas. Tel Avive viešėjo trumpai – išsamią pažintį su Izraelio sostine atidėjo kitam kartui. Šį kartą Jolanta troško tingaus poilsio – puoselėjo kūną, stiprino organizmą ir mėgavosi žydų virtuvės patiekalais. Ir ne su bet kuo, o su brangiausiu žmogumi.

„Poilsis su mama visada būna pats geriausias“, - nusišypsojo J.Sadauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.