Planuoti vasaros keliones dabar – tinkamiausias metas

Tai yra kelių pastarųjų metų realybė – keliones planuojantis iš anksto visuomet laimi. Paskutinės minutės pasiūlymai jau seniai būna nebe tokie patrauklūs, kaip kadaise, vis dažniau susiduriama su tuo, kad norimomis dienomis nebėra pasirinkimo, o dažnai ir paprasčiausiai nėra vietų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2013, 10:54 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:47 AM

Tai yra kelių pastarųjų metų realybė – keliones planuojantis iš anksto visuomet laimi. Paskutinės minutės pasiūlymai jau seniai būna nebe tokie patrauklūs, kaip kadaise, vis dažniau susiduriama su tuo, kad norimomis dienomis nebėra pasirinkimo, o dažnai ir paprasčiausiai nėra vietų.

Be to, perkantiems iš anksto siūlomos patogios kelionių užsakymo sąlygos. Ir kalba ne tik apie kelionių kainas ir dideles nuolaidas. Nuolaidos, be abejo, yra labai svarbios – kas atsisakytų keliones užsisakyti su nuolaida, kurios dydis siekia iki 50 proc.? Tačiau nemažiau svarbu ir tai, kad dabar niekas iš jūsų nereikalauja mokėti visos kelionių sumos, jei keliausite autobusu mokėsite tik 100 Lt, jei lėktuvu – 199 Lt – taigi „užšaldote“ sąlyginai nedidelę sumą, o pilnai už kelionę atsiskaitote prieš 3 savaites iki jos pradžios – norit sumokate kas mėnesį po nedidelę dalį, o norint – visą likusią sumą prieš kelionę. Be to, taikoma ir mažiausios kainos garantija. Tai reiškia, kad jei vis dėl to pasitaikytų mažai tikimybės turintys atvejai, kad paskutinės minutės pasiūlymo kaina yra geresnė nei iš anksto pirktos kelionės – jums paprasčiausiai grąžins kainų skirtumą. Yra gera žinia ir mėgstantiems lankstumą – prireikus nemokamai galėsite pasikeisti ir kelionės datą.

Skeptikai gali pasakyti, kad visa tai tiesiog kelionių agentūrų reklama bei banalūs bandymai parduoti. To neneigsime, bet kas blogo, jeigu kelionių organizatorių ir keliautojų tikslai sutampa? Kelionių organizatorius „surenka“ pakankamai keliautojų iš anksto ir gali be rizikos planuotis veiklą, įvertinti paklausą, kol dar yra laiko pakoreguoti ir pasiūlą – keisti lėktuvus į didesnius, užsakyti daugiau vietų viešbučiuose, sudaryti palankesnes sąlygas keliauti, iki nulio mažina tikimybę, kad kelionė neįvyks. Klientai nuo to tik laimi.

Keliautojus bandoma skatinti keliones pirkti iš anksto ne šiaip sau. Tad patarimas – tiesiog įsitikinti išankstinio kelionių pirkimo nauda ir pagalvoti apie tai, kur norite pailsėti vasarą.

Ne už kalnų ir Kalėdos bei Naujieji metai, argi nesmagu po egle pasidėti ir vasaros atostogų kelialapį? Mūsų aprašyta išankstinio pirkimo akcija su visomis palankiausiomis sąlygomis ir privilegijomis galioja kaip tik iki gruodžio 31 d.

Na o kokios gi ateinančios vasaros kelionių tendencijos? „West Express“ su džiaugsmu dalinasi savo įžvalgomis.

Turkija – nenugalimas vasaros atostogų lyderis. Dėl puikaus klimato, vienos turtingiausių pasaulyje virtuvės, didžiulio kurortų, viešbučių, pramogų ir atrakcijų pasirinkimo, puikių pirkinių ir bene geriausio poilsio kainos ir kokybės santykio Turkija neketina užleisti savo pozicijų kitoms šalims ir ateinančiais metais. Tinka kiekvienam – šeimoms su vaikais, senjorams, jaunoms porom, draugų kompanijoms.

Tunisas – sezono naujiena. Mėgstantys keliauti organizuotai ir jau buvę Turkijoje įvertins galimybę pabuvoti Tunise. Tunisas – tai „artimoji egzotika“, tai dykumos magija ir rytietiškas svetingumas, puikūs smėlio paplūdimiai, vandens pramogos; daugybė sveikatingumo centrų, tai ypatinga bendravimo kultūra. Tai nėra visiškai nauja šalis Lietuvos kelionių organizatorių žemėlapyje – prieš keletą metų „Novaturas“ jau ten organizavo poilsines keliones, o dabar su džiaugsmu grąžina šią balto smėlio paplūdimiais garsėjančią šalį į savo kelionių katalogą.

Bulgarija – šeimoms, senjorams, jaunimui. Stiprūs yra stereotipai, kad tai buvusi komunistinė šalis ir viskas joje yra pasenę, nemodernu, nekokybiška. Bet kasmet keliaujančių skaičius vis didėja, o grįžę keliautojai su entuziazmu pasakoja apie puikų nerūpestingą poilsį, patrauklias kainas, skanų maistą, gerus paplūdimius, ir savo norą grįžti ir vėl.

Senoji Europa – populiarios kelionės aktyviems žmonėms, tiems, kas nori daug pamatyti, pažinti, išnaršyti. Tokių keliautojų paslaugoms – 80 pažintinių maršrutų autobusu, lėktuvu, tarp kurių – lietuvių pamėgti maršrutai po Italiją, Lenkiją, Čekiją, Šveicariją, o taip pat ir įspūdingos naujienos, tarp kurių – kruizas į Sankt Peterburgą, Italijos ežerai, Toskanos spalvos, Balkanų šalys, istoriškoji Lenkija ir t.t.

Aukščiau išvardintoms kelionėms (taip pat ir poilsinėms kelionėms užsakomaisiais reisais iš Lietuvos į Ispanijos, Italijos, Portugalijos, Egipto, Kroatijos kurortus) kaip tik galioja išankstinio pirkimo akcija su nuolaidomis iki 50 proc. ir kitomis aprašytomis privilegijomis.

Pietų Europos salos – Sicilija, Sardinija, Malta, Koso, Rodo, Corfu salos Graikijoje, Maljorka. Padidėjus tiesioginių reisų iš Lietuvos skaičiui didėja susidomėjimas ir sąlyginai neseniai lietuvių atrastais kurortais išvardintose šalyse.

Izraelis – ši šalis nenustoja traukti ir intriguoti. Vieni nori ją aplankyti dėl Biblijinių vietų, kiti nori išbandyti gydomąsias Negyvosios jūros savybes, pasigrožėti gamtos kontrastais, pailsėti viename iš 3 Izraelio krantus skalaujančių jūrų kurortų. Kelionių variantų į šią šalį – daugybė.

„West Express" organizuoja tiek skirtingos trukmės ir intensyvumo pažintines keliones su grupe ir vadovu iš Lietuvos tiek poilsines keliones, o atsiradus tiesioginiams skrydžiams iš Lietuvos į Tel Avivą norinčių ir galinčių aplankyti šią ypatingą šalį turėti išaugti dar daugiau. Kruizai – „West Express“ ekspertai teigia, kad dar nedaug lietuvių išbandę tokią atostogų rūšį, tačiau norinčiųjų skaičius nuolat auga, nes tai yra naujas būdas atostogauti: vienų atostogų metų aplankoma ne viena šalis, o keletas, be to laivo plaukimo metu – neįtikėtinas pramogų pasirinkimas. Susidomėjimą kruizais skatina ir vis dažnesnės akcijos, kurios kruizines keliones padaro vis daugiau prieinamomis.

Egzotika – vasaros atostogas galima leisti ir ne visai tradiciškai, jas panaudojant žinių bagažui praturtinti, aplankyti tolimesnes šalis ir pažinti jų savitą kultūrą, istoriją, papročius, įdomybes. Dažniau į tolimas pažintines keliones vykstama rudenį ar žiemą, kai Lietuvoje vėsu ir norisi pabėgti nuo šaltuko. Tačiau ir vasaros metu yra puikių variantų – pažintis su paslaptingąja geizerių šalimi Islandija, slaptu Europos „kraštu“ Portugalija, grafo Drakulos šalimi Rumunija, egzotiškąja Kinija, nepakartojama Kanada su jos gamtos lobiais ir kruizu Aliaskos pakrante – į šias šalis jau dabar renka grupes „West Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.