Ką įdomaus per parą nuveikti Dubajuje?

Manau, kad Dubajų bent kartą gyvenime verta pamatyti. Kai mane aplanko mintis, kad gruodžio 2-ąją Jungtiniai Arabų Emyratai švęs tiktai 42-ąjį gimtadienį, mane apima nuostabos jausmas. Dubajus auga ir keičiasi ne mėnesiais, bet dienomis. Jeigu ilgėliau neaplankysi kokios vietos, po poros mėnesių, žiūrėk, ten stovės naujas dangoraižis ar bus nutiestas naujas kelias.

Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Rimkevičiūtė

Nov 30, 2013, 9:12 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:35 AM

Dubajus ir jo gyvenimo būdas labai įvairus – čia gali rasti tiek paprastų užkandinių pakelėje, tiek pasaulyje garsiausių restoranų. Nuo rajonų, į kuriuos patekęs nesuprasi, ar esi Indijoje, ar Pakistane, iki prabangiausių viešbučių – jie primena atskirus miesto rajonus, turi savo vandens kanalus, laivus, rengia įvairiausias vandens sporto pramogas, plaukiojimą su delfinais ir panašiai, rašo "Lietuvos ryto" priedas "Gyvenimo būdas".

Dubajuje praleidau daugiau nei metus ir per tą laiką atradau savo mėgstamas vietas. Jeigu čia atvykčiau vos dienai, ryte kavą gerčiau Dubai Marinoje – tai rajonas, daugiau nei 3 kilometrus besidriekiantis Persijos įlankos pakrante. Jame daug įspūdingų dangoraižių, kavinių, restoranų, kanalų, o juose – jachtų.

Toliau keliaučiau į senąjį Dubajų – Bastakijos rajoną. Aplankyčiau paprastą, bet labai vaizdingą ekspoziciją turintį Dubajaus muziejų. Po pažinties su šalies istorija ir kultūra tradiciniu mediniu žvejų laiveliu, vadinamu abra, persikelčiau į kitą Dubajaus miesto dalį. Ten verta pasidairyti po prieskonių ir aukso turgus.

Būtinai aplankyčiau žymiąją Džumeiros Palmę – dirbtinę salą, vadinamą aštuntuoju pasaulio stebuklu. Dabar aš čia gyvenu. Saloje yra nemažai gyvenamųjų namų, privačių vilų bei viešbučių, bet nėra dangoraižių. Labai mėgstu pasiekti salos pakraščius ir pasivaikščioti pakrante – iš čia atsiveria puikūs vaizdai į Dubai Mariną. Iš salos kaip ant delno matyti ir vienas didingiausių Dubajaus statinių – viešbutis „Burj al Arab“.

Vakare keliaučiau prie aukščiausio pasaulyje pastato – „Burj Khalifa“. Šalia jo veikia didžiausias pasaulyje prekybos centras – nors jis ir nėra mano mėgstama vieta, pamatyti jį kaip reiškinį verta. Vakarais prie prekybos centro kas pusvalandį vyksta įspūdingas fontanų šou.

Naktinis gyvenimas Dubajuje irgi įvairus. Kiekvienas pagal savo skonį ras tinkamą vietą, kur praleisti vakarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.