Moksleivių kelionių konkurse – ekstremalūs žygiai ir Lietuvos grožis

Lietuvoje - daug jaunų, drąsių, smalsių ir savo kraštą, jo istoriją ir gamtą mylinčių žmonių. Ir mokančių savo atradimais pasidalyti su kitais. Tą įrodė moksleivių fotokonkurso „Keliautojų Lietuva“ rezultatai. Jaunieji keliautojai iš įvairių Lietuvos kampelių, padedami savo mokytojų ir vadovų, visus metus iš savo kelionių nuotraukų montavo filmus, braižė žygių schemas, sudarinėjo fotoreportažus. Penktadienį buvo paskelbti konkurso nugalėtojai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 30, 2013, 1:44 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:44 AM

Tarp jauniausiųjų dalyvių, pradinukų, nugalėtoja tapo Medeina Joncevaitė iš Vilniaus „Genio“ pradinės mokyklos.

5-8 klasių kategorijoje nugalėtojų laurai atiteko Vilniaus karaliaus Mindaugo pagrindinei mokyklai, išradingai pateikusiai išsamią žygių išklotinę su žemėlapiais, maršrutais ir, žinoma, nuotraukomis.

Vyriausių, 9-12 klasės moksleivių kategorijoje pirmąją vietą laimėjo dešimtokė Kristina Danilevičiūtė, kartu su Kauno jaunųjų turistų centru dviračiais apvažiavusi 1863 m. sukilimo takus ir iš žygio nuotraukų sumontavusi išsamų reportažą.

Kelionių maratoną mokiniams ir mokytojams „Keliautojų Lietuva“ organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Turizmo ir etnokultūrinio ugdymo skyrius. Darbus vertinusioje komisijoje dalyvavo ir portalo lrytas.lt žurnalistė Jurgita Noreikienė.

Pasak vieno iš konkurso organizatorių Rolando Užubalio, į konkursą, paskelbtą dar kovo mėnesį, suplaukė keli šimtai darbų – tiesa, ne visi atitiko konkurso reikalavimus. Darbus siuntė ir mokytojai, ir turizmo klubai, ir pavieniai mokiniai.

Panašūs konkursai, tik skirtinga tematika, rengiami kasmet. „2010 m. buvo konkursas apie piliakalnius, 2011 m. - apie saugomas teritorijas, 2012 m. - apie gamtos pažintinius takus“, - pasakojo R.Užubalis ir pasidžiaugė, kad konkurse vis labiau išdrąsėja dalyvauti ir mokytojai su savo pačių darbais, tad šiemet jiems buvo paskirta kategorija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.