Juvelyrės J.Lago patarimai: ką nuveikti Madride per 24 valandas?

Per 24 valandas galima pajusti tik Ispanijos sostinės nuotaiką ir skonį. Pažinti Madrido per parą neįmanoma. Tačiau, kaip ir bet kuriame didmiestyje, būtų geriausia sukti į pagrindinę gatvę, mat tokiose arterijose verda tikrasis gyvenimas. Centrinėse gatvėse įprastai stūkso architektūros šedevrai, spindi gražiausios parduotuvių vitrinos ir vilioja malonūs kulinariniai aromatai.

Viena didžiausių meno galerijų – Prado muziejus.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Viena didžiausių meno galerijų – Prado muziejus.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Jan 4, 2014, 4:00 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:12 PM

Juvelyrė Jurga Lago (39 m.) Madride siūlo nerti į šurmuliuojančią centrinę Gran Vijos gatvę (Gran Via – Didysis kelias), o paskui pasukti į kelis jos skersgatvius. Vienas jų – Čueka (Chueca), madingas ir spalvingas kampelis. Jame – dizainerių drabužių salonai, seni barai, kuriuose pajusite ispanišką temperamentą, pasivaišinsite tradiciniais užkandžiais ir gėrimais.

Pakeliui – Paseo del Prado bulvaras, besitęsiantis nuo Kibelės aikštės (Plaza de Cibeles) iki vaizdingos senosios Atočos traukinių stoties (Estacion de Atocha). Eidami šiuo maršrutu išvysite dėmesio vertus objektus: vieną didžiausių meno galerijų – Prado muziejų, kuriame eksponuojami dailininkų Francisco Goyos, Diego de Silvos y Velazquezo, Tiziano Vecellio, Peterio Paulo Rubenso, El Greco darbai. Muziejus yra šalia didžiulio ir įspūdingo Retiro (Parque El Retiro) parko. „Jeigu atvykote vienai dienai, parko nesuspėsite apžiūrėti, tačiau įkišti nosį verta“, – patarė J.Lago.

Dar reikėtų aplankyti ir moderniojo meno muziejų – Nacionalinį karalienės Sofios meno centrą („Nacional Centro de Arte Reina Sofia“), kuriame kabo garsioji ispanų dailininko Pablo Picasso drobė „Gernika“ (buvo nutapyta 1937 metais subombardavus baskų krašto kaimą Šiaurės Ispanijoje).

Muziejuje rasite ir nedidelį knygyną „La Central“, kuriame galėsite įsigyti leidinių apie didžiuosius meno kūrėjus.

Jei domitės klasikine muzika, Ispanijos sostinėje nepraleiskite progos apsilankyti senojoje Madrido operoje.

Madride, kaip ir bet kuriame didmiestyje, galima rasti viso pasaulio patiekalų, bet vertėtų paieškoti ispaniško maisto. Sostinėje yra visų Ispanijos regionų patiekalų restoranų: baskų, katalonų, andalūzų. Jie garsėja šviežiomis jūrų gėrybėmis, žuvimi, vynu.

J.Lago patarė užsiimti restoranų medžiokle – eiti ieškoti skirtingos nuotaikos ir virtuvės. Juk smagiausia – nauji atradimai. „Rekomenduočiau paieškoti Galisijos regiono maisto restorano, nes ten jūsų akys raibs nuo daugybės jūrų gėrybių ir šviežių žuvų rūšių“, – patarė juvelyrė.

Užsukite į Puerta del Solį, aikštę, kurios vietoje yra buvę miesto gynybinės sienos vartai, – ten daug linksmybių, triukšmo ir visa zona skirta eiti iš vienos užeigos į kitą: diskotekos, džiazo klubai, flamenkas. Madride, kaip ir visur, daugybė uždarų vakarėlių ir fiestų! Jeigu savo viešnagę Madride įamžinsite fotoaparatu, turėsite ką prisiminti. Būtinai nusifotografuokite prie Kibelės aikštės fontano, Retiro parke prie Krištolo rūmų (Palacio de Cristal), Gran Vijos gatvėje prie Karaliaus rūmų (Palacio Real). Įsitikinsite, kad Madridas – labai tvarkingas ir didingas miestas. Jame visur jausite sostinės dvasią – gatvės ir pastatai labai puošnūs, įmantri architektūra, daug parkų ir gėlių. Net metro Madride yra labai tvarkingas, erdvus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.