Lietuva pateko į etiškiausių pasaulio šalių dešimtuką

Visai neseniai ne pelno siekianti organizacija „Ethical Traveler“ Lietuvą titulavo viena iš etiškiausių pasaulio šalių. Ir tai – jau antri metai iš eilės, kai mūsų gimtinė pelno tokį svarbų įvertinimą. Į prestižinį dešimtuką patenka tik tos šalys, kuriose itin didelis dėmesys skiriamas aplinkosaugai, žmonių teisėms ir socialinės gerovės puoselėjimui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 15, 2014, 12:54 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:32 PM

O Lietuva išties turi kuo pasigirti. Saugomų teritorijų pas mus - net 15,3 proc., o štai miškai dengia net trečdalį šalies ploto. Lietuvoje – apytiksliai 6 tūkst. natūralios kilmės ežerų, o požeminio vandens klodai yra kone didžiausi visame pasaulyje. Prie prestižinio titulo gavimo prisidėjo ir Nidos, Juodkrantės bei Birutės parko paplūdimiai, kurie yra apdovanoti Mėlynąja vėliava.

Vilnius yra pripažintas kaip vienas žaliausių miestų pasaulyje, o oro kokybė didžiausiame mūsų šalies mieste lenkia visas kitas Europos sostines. Vilnius užima 13-ą vietą tarp žaliausių Europos miestų ir tai yra aukščiausias įvertinimas tarp Rytų Europos šalių.

Lietuva išties turi ką pasiūlyti ekologiją vertinantiems gyventojams ir miesto svečiams. Vienas iš populiariausių būdų neteršiant aplinkos keliauti miesto gatvėmis – minant populiarųjį oranžinį dviratį. O štai vasarą dviračių ir kelionių aistruoliams yra sudarytos puikios sąlygos Lietuvos grožį išvysti keliaujant šalies pakrantėmis.

Per pirmuosius 9 praėjusių metų mėnesius Lietuvą išvydo beveik 1 mln. iš užsienio atvykusių turistų. Tai yra net 7 proc. didesnis skaičius nei per tą patį laikotarpį 2012 metais. Belieka tik pasidžiaugti ir tikėtis, kad ateityje Lietuva susižavės dar daugiau smalsių užsieniečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.