Aukštieji Tatrai – žiemos pramogų karalystė

Nuobodžiauti Slovakijoje tikrai neteks. Slidžių mėgėjai žiemos sezonu Aukštuosiuose Tatruose naudojasi specialiai slidėms paruoštomis keliasdešimties kilometrų trasomis, o daugybę pramogų užtikrina pagrindiniai žiemos kurortai. Tarp daugybės renginių dėmesio verti šie: „Tatry Ice Master", „Sniego šunys"ir „Snowboard fest".

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2014, 10:00 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:40 AM

Ne tik meno mėgėjams, bet ir visiems turistams organizuojamas „Tatry Ice Master" renginys, kurio metu iš ledo gabalų kuriami tikri meno šedevrai. Nuo 2014 m. sausio 31-osios iki vasario 2 dienos Hrebienokas taps Europos ledo skulptūrų centru.

Rinks ledo skulptūrų čempioną

 Visą žiemos sezoną Hrebienoke galima žavėtis Tatrų ledo katedra, pastatyta iš 28 ledo tonų. Kitos 28 ledo tonos bus panaudotos renginio „Tatry Ice Master"  metu, kai bus suorganizuotas tarptautinis ledo skulptūrų čempionatas. Ledo gabalus sutramdyti bandys apie dešimt menininkų, kuriuos stebės pastabios komisijos akys, o vėliau jie išrinks nugalėtoją ir suteiks jam ledo skulptūros čempiono vardą. Taip pat numatyta įvairi kitų renginių programa su muzika ir žaidimais įvairaus amžiaus žmonėms. Praėjusiais metais renginys „Tatry Ice Master" pritraukė apie 21 tūkst. dalyvių.

Įspūdingas snieglentininkų paradas

Geriausius snieglenčių sporto triukus galėsite pamatyti 2014 m. vasario 14-15 dienomis Štrbske Pleso kurorte „Snowboard Fest" metu. Net ir tiems, kurie jau teoriškai išmoko slidinėti „ant vienos lentos”, apsimoka čia atvykti. Tai - didžiausias tarptautinis snieglenčių sporto renginys. „Snowboard Fest" renginyje dalyvaus žiemos sporto mėgėjai iš visos Europos, o finalas įvyks esant dribtiniam apšvietimui. Galima tikėtis ir linksmo vakarėlio, ir daugelio kitų renignių, kaip pvz. slidinėjimo ant snieglenčių pamokos vaikams, perkusijos šou ar didžėjų pasirodymų gyvai.

Laimėk pasivažinėjimą šunų kinkiniu

Šeimos su vaikais negali pražiopsoti renginio „Sniego šunys", kuris Tatrų Lomnicoje (Tatrzańska Łomnica) vyks 2014 m. vasario 22-23 dienomis. Pagrindinė renginio pramoga – šunų kinkinių pasirodymai ir galimybė laimėti pasivažinėjimą tokiu keturkojų kinkiniu. Šalia lojančių keturkojų renginio programą paįvairins šokiai ir muzika, užsiėmimai vaikams, sniego labirintas bei kalnų gelbėjimo tarnybos pasirodymas. Tad verta slidinėjimą geriausiose Aukštųjų Tatrų trasose planuoti tuo laiku, kai vyksta Tatrų Lomnicoje vyksta renginys "Sniego šunys".

Aukštieji Tatrai yra žiemos sporto ir gerų pramogų centras Slovakijoje. Kiekvienas - ir vaikas, ir suaugęs čia suras kažką tinkamo sau. Ir sporto mėgėjai, ir tie, kurie nemėgsta daug judėti, pasivaikšiojimų ir kultūros mėgėjai, taip pat tie, kurie šalia krištolinio švaraus oro trokšta emocijų - visi ras ką veikti. Padovanok sau žiemą tikruose Slovakijos kalnuose…

Skaičiai ir faktai

Aukštieji Tatrai - tai nuostabi vieta, apsupta aukštų kalnų bei 24 km ilgio slidinėjimo trasų su puikiomis sąlygomis žiemos sportui ir turizmui net iki 2 634 km aukštyje virš jūros lygio. Žiemos sporto mėgėjų čia laukia įvairios pramogos, pasivažinėjimas rogutėmis 2,6 km ilgio trasa, atsipalaidavimas sveikatingumo centruose ar šiuolaikiniame vandens parke su terminiu vandeniu. Aukštieji Tatrai – mažiausi aukštieji pasaulio kalnai, tai nuostabios gamtos kampelis, turtinga istorija, įdomūs dėmesį pritraukiantys renginiai, skanus maistas ir aukštos kokybės paslaugos priimtinomis kainomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.