Paryžiuje atlikėja N.Šiaudikytė vos išvengė riaušių sūkurio

Iš Paryžiaus, kur praleido savaitę, pirmadienį grįžusi grupės „Naujosios pupytės“ narė Neringa Šiaudikytė ( 23 m.) dar gyvena atostogų nuotaikomis.

Atlikėja N.Šiaudikytė (dešinėje) Paryžiuje lankėsi penktą kartą. Šįkart ji lydėjo motiną, kuri šiame mieste turėjo verslo reikalų.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Atlikėja N.Šiaudikytė (dešinėje) Paryžiuje lankėsi penktą kartą. Šįkart ji lydėjo motiną, kuri šiame mieste turėjo verslo reikalų.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jan 28, 2014, 2:51 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:12 AM

Tačiau šįkart jos merginai nebuvo tokios ramios kaip įprastai. Užvakar, sekmadienį, atlikėja netikėtai atsidūrė visai šalia Paryžiaus centre vykusių protestuotojų prieš Prancūzijos prezidentą Francois Hollande'ą ir policijos susirėmimų vietos. Tai N.Šiaudikytę ir kartu buvusią jos mamą Valdonę privertė sunerimti dėl pačių saugumo.

Motina su dukterimi pietavo viename Prancūzijos sostinės restorane, iš kurio vos spėjusios išeiti prieš akis išvydo daugybę automatais ginkluotų policijos pareigūnų, saugumo pajėgų automobilių, įjungusių šviesos ir garso signalus bei minią žmonių. „Pajutome, kad kažkur netoliese prasidėjo suirutė. Pasigirdo kalbos apie protestuotojų eitynes, riaušes, nepasitenkinimą prezidentu. Tačiau kas tiksliai nutiko, sužinojome tik suskubusios grįžti į viešbutį“, – pasakojo N.Šiaudikytė.

Tądien Paryžiuje vyko vadinamosios „Pykčio dienos“ eitynės, kuriose dalyvavo tūkstančiai žmonių. Šalia restorano, kur valgė dainininkė ir jos motina, gretimoje gatvėje, vaikydami protestuotojus pareigūnai leido ašarines dujas, o šie svaidė į policininkus butelius, petardas, metalinius strypus, šiukšlių konteinerius, įvairius kitus daiktus. Buvo sužeista dešimtys žmonių.

Mergina džiaugiasi, kad iš neramumų zonos joms su mama pavyko ištrūkti sveikoms. Jos teigimu, įvairius susirėmimus, riaušes ar karo veiksmus matyti per televiziją ar internetu yra viena. Tačiau atsidūręs arti jų pasijunti nejaukiai ir nesaugiai. „Buvo netikėta, kad tokios aistros verda ne kokiame nors karštu laikomame pasaulio taške, o mano mylimame Paryžiuje, kur iš pirmo žvilgsnio viskas atrodo gražu ir ramu“, – neslėpė N.Šiaudikytė.

Atlikėja Paryžiuje lankėsi penktą kartą. Šįkart ji lydėjo motiną, kuri šiame mieste turėjo verslo reikalų. Kol V.Šiaudikienė tvarkė darbo reikalus, dainininkė laiką leido su Paryžiuje jau spėjusia įsitvirtinti jos mokyklos laikų drauge Sandra Juočepyte, vaikščiojo po Eliziejaus laukus, grožėjosi miesto įžymybėmis.

„Kai mama baigė darbus, dar keletą dienų skyrėme poilsiui: nuėjome į muziejus, kuriuose dar nebuvome apsilankiusios, apžiūrėjome parodas. Aišku, neatsispyrėme moteriškai pagundai pasidairyti po pasaulio mados sostinės parduotuves bei atnaujinti garderobą“, – tvirtino N.Šiaudikytė.

Atlikėja su mama buvo apsistojusios jų pamėgtoje vietoje – viešbutyje šalia Triumfo arkos. Iš šios vietos net pėsčiomis lengvai pasiekiami Paryžiaus centre esantys objektai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.