Ar Druskininkų gatves okupavusios antys taps šventos?

Druskininkų kurortas galėtų išgarsėti pasaulyje, jei paskelbtų - miestą užplūdusios didžiosios antys yra šventos. Tokios pat, kaip Indijoje garbinamos karvės, kurių nevalia nuginti nuo miesto gatvių. Antys, išlepintos į Druskininkus atvykstančių poilsiautojų, taip pat taikosi į šventų gyvūnų gretas.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Feb 14, 2014, 5:06 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:30 AM

Viena Druskininkų kurorto svečiams džiaugsmo suteikiančių pramogų – šalia Ratnyčios upelio, kone pačiame miesto centre, lesinti šimtus čia gyvenančių didžiųjų ančių.

Čia ateinantys žmonės sako, kad poilsiautojų ir sanatorijose sveikatą gerinančių žmonių dėmesio išpaikinti paukščiai net žiemą nelabai mėgsta juodos duonos, o mieliau minta kitais skanėstais: batonais, bandelėmis, sausainiais.

Stebėtinai drąsiai besielgiantys sparnuočiai, lesinami žmonių, leidžiasi ne tik prie pat upelio. Palipusios šlaitu ar šiek tiek paskridusios antys lesalo dairosi vaikštinėdamos kelios dešimtys metrų nuo vandens esančiu šaligatviu.

Jų nebaugina nei pro šalį einantys praeiviai, nei gana judria M.K.Čiurlionio gatve važiuojantys automobiliai.

Paukščius lesinantiems poilsiautojams smagiausia, kai antys maistą čiumpa tiesiai iš rankų.

Griebdamos gabalėlį batono ar bandelės antys lesintojams neretai snapu žnybtelėja į pirštus, tačiau tai nuo smagios pramogos neatbaido nei vaikų, nei vyresnių pramogautojų.

Viešbučiuose ir sanatorijose apsistoję atvykėliai antis lesina ne tik prie Ratnyčios upelio. Miesto svečių dėmesio sulaukia ir šalia kitų Druskininkų vandens telkinių gyvenantys sparnuočiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.