Akcijos „Darom“ sumanytojui V.Krasnickui pinigai nereikalingi

Alytaus mero Jurgio Krasnicko sūnus Vytautas  meta iššūkį prabangai. Akcijos "Darom" steigėjas V.Krasnickas nusprendė  dvejus metus keliauti po pasaulį visiškai be pinigų, o kad įkvėptų kitus, savo įspūdžiais ir nuotraukomis dalinasi socialiniame tinkle. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 3, 2014, 3:28 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:31 PM

"Pradėjau kelionę Floridoje, Orlande, 2013-ųjų lapkričio viduryje ir 3 mėnesius neišleidęs nė vieno cento keliavau autostopu per pietines JAV valstijas į Meksiką, Belizą. Dėl savo kaltės buvau apiplėštas, turėjau grįti į Lietuvą pasidaryti naujo paso. Kai tik susitvarkysiu dokumentus ir toliau keliausiu be pinigų, vyksiu į Aziją ir Afriką.

Ką tik grižau į Lietuvą, nes Meksikoj praradau pasą, todėl pasidarysiu naujus dokumentus ir važiuosiu toliau. Net čia Lietuvoje, kai būsiu kurį laiką, esu nusprendęs neleisti jokių pinigų.

Noriu įrodyti, kad santykiai be pinigų yra daug malonesni, nuoširdesni,  kad mes gyvename pasaulyje, kuriame absoliuti dauguma gerų žmonių.

Keliaudamas dirbu už maistą kavinėse, restoranuose, kadangi nenoriu visiškai jokių piniginių santykių. Dėl šios priežasties  kelionės pradžioje savo turėtus 800  JAV dolerių išdalinau žmonėms.  Jokių būdu nepriimu ne tik pinigų, bet net to, kad kiti žmonės man pirktų maistą. Maitinimo įstaigose visada prašau maisto likučių ar to, ko neparduoda, nes milijonai tonų maisto visame pasaulyje iššvaistoma.

Stengsiuosi net knygą apie šią savo kelionęė išleisti nemokamai, kad neturtingi žmonės galėtų taip pat suprasti, kad nieko nėra neįmanoma."

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.