Režisierius M.Martinsonas turistus Rygoje vestų tiesiai į turgų

„Kai kuriems žmonėms įdomios istorinės datos, garsios pavardės, o kai kuriems – pojūčiai. Todėl tie, kurie nori pajusti Rygos išskirtinumą, tegu užsuka į turgų. Rygos turgus nepanašus nei į Stambulo, nei į Vilniaus“, – „Lietuvos ryto“ priedą „Gyvenimo būdas“ patikino kino režisierius Maris Martinsonas (53 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Mar 5, 2014, 10:10 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:15 PM

Rygos centrinis turgus – netoli autobusų stoties, prie Dauguvos upės. Tokį turgų, įsikūrusį suapvalintu stogu dengtame angare, kuriame kadaise buvo laikomi dirižabliai, vargu ar būtų galima rasti kurioje nors kitoje pasaulio šalyje.

Tad Latvijos sostinę verta aplankyti vien dėl neįprastame statinyje įsikūrusios turgavietės. O norėdami įsigyti patikusią prekę iš prekeivio rankų piniginėje ieškokite nebe latų, o eurų.

Turguje prekių pasirinkimas priklauso nuo metų laiko. Rudenį prekystaliai lūžo nuo grybų gausybės, šaltuoju sezonu – nuo mezginių. Šiuo metu galima įsigyti megztų raštuotų kojinių, šalikų, kepurių.

Šalia turgaus, arčiau Dauguvos, plyti atnaujinti sandėliai, kuriuose įsikūrę jaukūs restoranai, parduotuvėlės, koncertų salė. „Tai įdomus ne tik turistų, bet ir vietos gyventojų traukos centras“, – patikino latvių režisierius.

Rygoje verta pasižvalgyti ir kitapus Dauguvos. Čia išvysite spalvingų medinių namų kvartalą. Jei domitės medine architektūra, jūsų akį džiugins pastatus puošiančios ornamentais drožinėtos langinės, balkonai.

Rygos senamiestis, palyginti su Hamburgo Vokietijoje, – mažytis. Tačiau Latvijos sostinėje net kelios senamiesčio gatvelės sukuria savitą atmosferą. Ten taip pat galite patirti išskirtinių įspūdžių. Ar teko kada nors lankytis užeigoje, kurioje visiems patiekalams ruošti naudojama nemažai česnakų? Būtent tokių patiekalų restoranas yra Rygos senamiestyje, šalia Katedros aikštės.

„Pavalgius iš burnos sklis aitrus česnakų kvapas, todėl geriau į šį restoraną eiti ne vienam, o su bičiuliu kompanija. Tuomet visi kvepėsite česnakais ir vienas kitam neturėsite priekaištų dėl pikantiško aromato“, – šmaikštavo režisierius.

Jeigu nesurizikuosite eiti į česnakinių patiekalų restoraną, toje pat aikštėje rinkitės tradicinę latvių valgių užeigą. Latviški patiekalai labiau panašūs ne į lietuviškus, o į vokiškus. Valgiaraštyje rasite nemažai mėsiškų patiekalų, jie patiekiami su troškintais kopūstais ir virtomis bulvėmis.

Atvykę į Rygą nors ir 24 valandoms, nepraleiskite progos nuvykti į Jūrmalą. Juk kelionė traukiniu ar automobiliu truks vos dvidešimt minučių – ir pajūriu pasivaikščiosite, ir gryno oro įkvėpsite. Kol nesutemo, pasigrožėkite Jūrmalos medinukais, užsukite į restoraną pavakarieniauti.

Nepražiopsokite saulėlydžio ir su prabėgusia diena atsisveikinkite žvelgdami, kaip į jūrą leidžiasi saulė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.