Birštoną iš Kauno bus galima pasiekti ir laivu

Vandens pramogų mėgėjai šią vasarą turiningai praleisti laiką galės laivu plaukdami nauju maršrutu „Kaunas – Birštonas“. Tokia galimybė atsiras, jei tapsite ne vienus metus po Kauno marias plukdančių laivų „Nemunas“ ir „Algirdas“ keleiviu.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Apr 11, 2014, 2:43 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:39 PM

Penktadienį laive „Nemunas“ vyko naujo maršruto pristatymas.

Idėja parengti tokį maršrutą kilo Kauno turizmo informacijos centro atstovams kartu su laivo kapitonu Rimantu Mažukna. Prieš keletą metų vyko bandomasis reisas maršrutu „Kaunas – Birštonas – Kaunas“.

Naujas reisas nuo bandomojo skirsis tuo, kad keliautojams bus siūloma kelionė laivu į vieną pusę – iš Kauno į Birštoną arba iš Birštono į Kauną.

Kauno turizmo informacijos centro direktoriaus Sigito Sidaravičiaus teigimu, nuo pasirinkto maršruto priklausys ir programa.

„Keleiviai, pasirinkę plaukimą iš Kauno į Birštoną, kelionę laivu pradės iš senosios Kauno marių prieplaukos, o Birštone jų lauks užsakytas autobusas atgal į Kauną. Tie, kurie laivu norės keliauti iš Birštono, kelionę užsakytu autobusu pradės iš Kauno, o tuomet mėgausis plaukimu iš Birštono į Kauną“, – aiškino S.Sidaravičius.

Turizmo puoselėtojo teigimu, tokie maršrutai parinkti neatsitiktinai, kadangi kelionė laivu truks 4 valandas. Vienu metu galės plaukti iki pusantro šimto žmonių.

„Kelionė laivu tikrai neprailgs, nes jos metu žvilgsnį sunku atitraukti nuo įspūdingų Kauno marių pakrančių ir Nemuno vingių bei daugybės įvairių vandens paukščių. Keleiviams laive bus siūloma kavos, arbatos, gaiviųjų gėrimų, užkandžių“, – tikino laivų „Nemunas“ ir „Algirdas“ kapitonas R.Mažukna.

Į Birštoną nuplaukę žmonės kurorte praleis 3 valandas. Į 42 litus kainuojančią kelionę įskaičiuota ir nemokama 1 valandos ekskursija, kurios metu keliautojams bus aprodomos kurorto įžymybės.

Tie, kurie nepageidaus ekskursijos, turės galimybę pasimėgauti Birštono sanatorijų teikiamomis sveikatinimo paslaugomis, dviračiais pasivažinėti Nemuno pakrante ir kurorto gatvelėmis.

Pirmasis reisas įvyks birželio 24 dieną.

Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius tikisi, kad ši pramoginė kelionė laivu iš Kauno į Birštoną ne tik taps išskirtine pramoga kauniečiams, miesto svečiams ir turistams. Ji prisidės prie rekreacinės laivybos bei vandens turizmo skatinimo ir plėtros didžiausiuose šalyje vidaus vandens keliuose – Nemune bei Kauno mariose.

Vasarą iš Kauno marių prieplaukos laivu taip pat bus galima nuplaukti iki Rumšiškių ir Kruonio, o Nemunu pasiekti Kulautuvą. Pernai šie maršrutai sulaukė užsienio turistų ir lietuvių antplūdžio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.