Kodėl į Vilnelę pila šimtus geltonsnapių ančiukų?

Talentingam, bet neturtingoje šeimoje augančiam vaikui laimę gali atnešti ir paprastas žaislinis ančiukas. Visame pasaulyje kasmet rengiamos geltonų guminių ančiukų lenktynės tekančiuose vandens telkiniuose jau tradicinėmis tapo ir Lietuvoje. Bet kaip ši pramoga gali atplukdyti sėkmę gabiam vaikui?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2014, 5:28 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:21 AM

Vilnelę, tekančią pro „Belmonto“ pramogų ir poilsio centrą Vilniuje, birželio 8 dieną užplūs daugiau nei 500 guminių ančiukų. Vasariškos ir jau tradicija tapusios labdaringos „Ančiukų lenktynės“ šiemet bus dešimtosios – jubiliejaus proga organizatoriai ruošia išskirtinę programą. Greičiausiųjų ančiukų šeimininkai turės galimybę laimėti vertingus prizus.

Šio labdaringo renginio tikslas – surinkti lėšų talentingų vaikų, augančių nepasiturinčiose šeimose, ugdymui. Lenktynėse įprastai dalyvauja apie 500 guminių ančiukų, nudažysiančių Vilnelę geltona spalva.

„Susirinkusiųjų lauks įvairios pramogos – nuo tapybos, vokalo ar baleto pamokų iki šachmatų bei šokių profesionalų pasirodymo. Kvalifikuoti pedagogai užtikrins, kad mažieji renginio dalyviai nenuobodžiautų. Susirinkusieji turės galimybę dalyvauti ir įvairiose loterijose bei žaidimuose, o viską vainikuos iškilminga eisena „Ančiukų lenktynių“ starto link ir ilgai lauktos lenktynės“, – teigia projekto koordinatorė Karolina Degutytė.

Į renginį dalyviai bus kviečiami atvykti ne tuščiomis, o nešini perskaitytomis knygelėmis, kurios bus dovanojamos „Gelbėkit vaikus“ organizacijos globojamiems vaikams. „Susirinkusiuosius skatinsime dalintis gerumu ir padovanoti knygelę mažiau galimybių turinčiam vaikui. Mes galime padėti jiems susikurti laimingą ateitį, o švietimas, siekiant šio tikslo, yra vienas iš prioritetų“, – teigė renginio organizatorė.

Kasmet renginys, įskaitant ir žiūrovus, pritraukia daugiau nei 1000 dalyvių, o jo metu surenkama daugiau nei 15 tūkstančių litų, kurie skiriami projekto „Ateitis mano rankose“ vaikams – talentingiems, bet neturintiems finansinių lėšų jaunuoliams.

Sparčiausių ančiukų šeimininkų laukia įvairūs prizai: nuo metinės narystės „Europos Centro Golfo klube“ iki kulinarijos kursų ar mėnesio trukmės abonementų sporto klube.

Ančiukų lenktynės labdaros tikslais organizuojamos visame pasaulyje. Iki šiol didžiausios tokios lenktynės buvo surengtos 2009 metais Jungtinėje Karalystėje – į vandenį paleisti buvo 205 tūkstančiai ančiukų. „Ančiukų lenktynes“ Lietuvoje kasmet organizuoja Vilniaus „Rotaract“ klubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.