Miestas, kuriame žiemas praleidžia Š.Marčiulionis

Viena nuostabiausių atostogų vietų pasaulyje – San Diegas, šalia Meksikos sienos, Ramiojo vandenyno pakrantėje, įsikūręs JAV miestas. Taip tvirtino bendrovės „Bitė Lietuva“ pardavimų vadovas vilnietis Giedrius Skliutas (35 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Paulauskienė

2014-05-17 15:36, atnaujinta 2018-02-13 20:19

„Įvairūs žurnalai šio miesto gyventojus dažnai vadina laimingiausiais žmonėmis Amerikoje. Jiems pasisekė ne tik dėl orų, nes daugiau nei 300 dienų per metus – saulėtos. San Diegas gali pasigirti turintis daugiausia įvairių loterijų laimėtojų“, – pasakojo G.Skliutas.

Į 1,3 milijono gyventojų turintį San Diegą, kuriame žiemas leidžia ir viena iškiliausių Lietuvos krepšinio asmenybių Šarūnas Marčiulionis, poilsiautojus traukia ilgi balto smėlio paplūdimiai.

„Atvykęs į San Diegą apsistojau pačioje miesto poilsio zonos širdyje – La Choljos (La Jolla) rajone su daugybe prabangių vilų ir palmių. Iš jo paplūdimys – vos penkios minutės kelio“, – sakė G.Skliutas.

Šiltos Ramiojo vandenyno bangos – rojus ir maudynių mėgėjams, ir banglentininkams.

Banglentės San Diege tokios populiarios, kad čia rengiamos ne tik bangas skrodžiančių žmonių, bet ir šunų banglenčių varžybos.

San Diego prieplaukoje – tūkstančiai viena už kitą didesnių ir prabangesnių jachtų, verčiančių vaikštinėjančius pakrante garsiai spėlioti, kiek kuri milijonų JAV dolerių kainuoja.

Vaikščioti, važinėti dviračiu, riedlente ar riedučiais Misijų (Mission) bulvaru – ne mažiau populiaru nei J.Basanavičiaus gatve Palangoje. Beveik visi čia įdegę ir demonstruoja kone tobulą kūną.

Prie vandenyno įkurta nesuskaičiuojama galybė teniso aikštynų ir beveik šimtas amerikiečių itin mėgstamo golfo aikštelių.

San Diege akį traukia ne vien vandenynas ir paplūdimiai. Čia tūkstančiai modernių tviskančių dangoraižių, daugybė senų statinių ir įstabūs parkai. Vietos įžymybė – netoli miesto centro įsikūręs Balboa parkas. Įspūdingo dydžio erdvėje veikia daugybė meno galerijų, teatrų, muziejų, prekybos centrų, mokslo centras, botanikos sodas.

„Balboa parkas didelio lankytojų antplūdžio sulaukia didžiausių visame pasaulyje Spreckelsų lauko vargonų paviljone, kur rengiami įspūdingi vargonų koncertai“, – pasakojo G.Skliutas.

Vykstantiems į San Diegą vilnietis patarė apsilankyti šio miesto zoologijos sode, kuris pagyrų vertas už nuopelnus gamtosaugai, gyvūnų teisių paisymą ir retų nykstančių gyvūnų rūšių pristatymą visuomenei. Šis zoologijos sodas žinomas ir dėl didžiųjų pandų veisimo, koalų saugojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.