Palangos paplūdimiui vėl suteikta Mėlynoji vėliava

Nuo birželio 1-osios Palangos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 21, 2014, 2:16 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:45 PM

Sprendimas pusės kilometro ilgio Palangos Birutės parko paplūdimiui skirti Mėlynąją vėliavą Tarptautinės Mėlynosios vėliavos tarybos priimtas Kopenhagoje. Vėliava iškilmingai įteikta Kurorto šventės metu, pranešė kurorto savivaldybė.

Pasak Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus, turėti aukščiausios kokybės paplūdimio įvertinimą didžiausiam šalies kurortui yra itin svarbu.

„Kasmet dedame daug pastangų, kad Palangos pajūris, kuriuo didžiuojamės ir kuris į kurortą privilioja itin gausų būrį svečių, būtų ne tik švarus bei tvarkingas, bet ir saugus bei patogus ilsėtis. Mėlynosios vėliavos ženklas, kuris yra žinomas ir vertinamas visoje Europoje, liudija, kad mūsų pastangos duoda rezultatų“, – sakė jis.

Tarptautinę Mėlynosios vėliavos programą, kuri skirta savivaldybėms, plėtojančioms turizmo paslaugas, koordinuoja nevyriausybinė organizacija – Aplinkosauginio švietimo fondas. Jo ir Lietuvos žaliųjų judėjimo įgalioti asmenys tikrina, ar paplūdimys bei prieplauka sezono metu atitinka keliamus reikalavimus. Mėlynoji vėliava turi būti nuleidžiama, jei aptinkama trūkumų. Pakelti ją leidžiama tik tada, kai visi trūkumai pašalinami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.