Pietų Afrikos mieste vis dar jaučiama europietiška dvasia

Salono „Pietų Afrikos deimantai“ savininkai Jovita ir Gary Pollockai siūlo pasižvalgyti po seniausią Pietų Afrikos Respublikos miestą Stelenbosą (Stellenbosch). Jis įsikūręs apie 50 kilometrų į rytus nuo Keiptauno.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 3, 2014, 2:52 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:39 AM

Miestas iškilo 1679 metais ir pavadintas jo įkūrėjo ir pirmojo valdytojo Simono van der Stelo garbei. Valdytojas greitai suprato, kad šiame nuostabiame slėnyje, apsuptame didžiulių kalnų, išsitempusių iki pat Afrikos dangaus, galima užveisti vynuogynus.

Miestas vėliau tapo svarbiu vyno ir vaisių tiekėju į S.van der Stelo gimtinę Olandiją. Šio miesto svečiai gali pasivaikščioti siauromis, Europą primenančiomis gatvelėmis, kuriose šurmuliuoja kavinukės, tiekiančios gurmaniškus patiekalus ir išskirtinį vyną, subrandintą tame pačiame slėnyje.

Atraskite parduotuves, meno galerijas, vyno rūsius ir daug kitų kultūros perlų ąžuolų alėjose. Kultūros paveldas ypač stipriai jaučiamas čia, Stelenbose, kur nubaltinti olandų stiliaus statiniai sumišę su Viktorijos laikų pastatais, išlikusiais nuo Anglijos kolonistų laikų.

Pamėginkite įsivaizduoti, kaip didieji pirmeiviai sugebėjo atvykti mažuose, jaučių traukiamuose vagonėliuose per tankius Afrikos krūmynus, sukurti gražius miestus ir likti ištikimi savo kultūrai! Kaip jie pradėjo tai, kas iš vieno vyno ūkio tapo šimtu vyno ūkių šiame slėnyje ir aplink jį.

Dauguma didžiųjų Pietų Afrikos lyderių baigė pasaulyje pagarsėjusį Stelenboso universitetą, kuris dabar yra tapęs 25 tūkstančių smalsių, žinių siekiančių ir trokštančių sekti jų pėdomis studentų namais. Mieste jaučiama labai ryški universitetinė dvasia: studentus galime pamatyti važinėjančius dviračiais ar pasiklausyti jų naujausios paskaitos aptarimo lauko kavinėje. Tai – mokslo ir pagarbos kultūrai bei menui miestas.

Aplankykite ne tik senamiestį, bet ir apylinkėse esančius kelis iš daugybės 100 tūkstančių hektarų vyno ūkių. Galėsite atpažinti kai kuriuos gerai žinomus vyno pavadinimus: „Lanzerac“, „Simonsig“, „Berkelder“, „Neetlingshof“, KWV.

Sėdėdami vėsioje terasoje, žvelgdami į vynuogynus kalnų fone, galite mėgautis Afrikos saule. Paragaukite visame pasaulyje pagarsėjusių Afrikos vyno rūšių ir mėgaukitės aukščiausio lygio patiekalais pačioje vynuogyno širdyje.

Patirkite tikrą skonį ir gausaus, spalvingo palikimo dvasią. Vaikščiodami žaliąja alėja pajusite Stelenboso atmosferą ir suprasite, ką reiškia būti tikru Pietų Afrikos Respublikos gyventoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.