Birželio 4-oji. Estijos vėliavos ir apkabinto katino diena

Tarptautinė agresijos prieš vaikus diena. Labai rimtai įspėjame – tai nėra diena, kai reikia gąsdinti vaikus! Nors Garliavos patirtis rodo, kad kai kas būtent tokią veiklą vadina jų gynimu. Prisiminkime, kad vaikus mylėti svarbiau, negu dėl jų kautis, – kovose visuomet būna aukų, o kiekviena auka kažkada buvo vaikas.

Drugelis ir katytės primena – liko 89 vasaros dienos.<br>123rf nuotr.
Drugelis ir katytės primena – liko 89 vasaros dienos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jun 4, 2014, 1:01 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:18 AM

Viskas prasidėjo 1982 m. birželio 4 d. Izraelis bombardavo Beiruto gyvenamuosius namus, žuvo šeimos, tarp jų – daug vaikų. Tų pačių metų rugpjūčio 19 d. Jungtinių Tautų Generalinė asamblėja paskelbė birželio 4-ąją tokia diena.

Kiekvienas lietuvis šiandien privalo bent pavartyti apsakymą „Marti“. Aišku, galima ir kitaip atšvęsti 169-ąsias Julijos Beniuševičiūtės-Žemaitės gimimo metines.

Paminėkime su estais jų vėliavos dieną. 1884 m. Estijos vėliava buvo pirmą kartą pašventinta.

Vengrai švenčia Nacionalinės vienybės dieną. JAV moterys – balsavimo teisės įgijimo metines. 1919 m. JAV kongresas patvirtino ją garantuojančią 19-ąją šalies konstitucijos pataisą.

Tongos Karalystėje - net dvi šventės. Išlaisvinimo dieną minimas 1862 m. karaliaus George'o Tupou paskelbtas baudžiavos panaikinimas, o Nepriklausomybės dieną – 1970 m. nuo Britanijos atgauta nepriklausomybė.

Na, o tie, kas visomis oficialiomis šventėmis netiki, šiandien gali rinktis iš dviejų labai derančių, bet ne tokių jau ir džiugių progų. Tai - Senmergės diena ir Apkabink savo katę diena. Aišku, katėms džiugu, o kates auginančioms senmergėms – dvigubai džiugu. Arba ne. Kita vertus, svarbu proga, o jau nuotaiką surasim!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.