Drąsiau! Moterims be krūties sukurti išskirtiniai kostiumėliai

JAV ir Suomijos menininkai sukūrė maudymosi kostiumėlius moterims, kurioms atlikta masektomija. Socialinio projekto metu sukurtus maudymosi kostiumėlius jie pavadino itin simboliškai – „Monokini 2.0“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2014, 8:33 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:29 AM

„Mes norime padėti pasikelti savivertę toms moterims, kurioms buvo operuotos krūtys. Tai darome parodydami, kad gali būti išbaigta, vientisa, graži ir seksuali net su viena krūtimi ar visai be jų“, - teigia socialinio projekto autoriai.

„Monokini 2.0“ sukūrė septyni mados dizaineriai iš Suomijos ir Jungtinių valstijų. Jų modeliais tapo dailiosios lyties atstovės, po masektomijos netekusios vienos ar dviejų krūtų.

Projekto autorė – krūties vėžį įveikusi Elina Halttunen. Ji paaiškino, kad šių maudymosi kostiumėlių idėją pašnibždėjo jos asmeninė patirtis, kai jai buvo pašalinta krūtis.

„Aš nenoriu slėptis. Aš nenoriu nustoti plaukiojusi. Aš nenoriu kęsti brangių plastinės chirurgijos operacijų ir aš nenoriu būti priversta naudotis nepatogiu krūties protezu paplūdimyje. Noriu jaustis laisva ir būti tokia pat aktyvi kaip ir prieš susergant vėžiu. Esu tikra, kad yra ir kitų moterų, kurios jaučiasi taip pat kaip ir aš“, - sakė E.Halttunen.

Lėšas maudymosi kostiumėlio projektui kūrėjai tikisi surinkti per kūrybinių idėjų paramos tinklalapį „Kickstarter“. Viliamasi, kad per mėnesį jiems pavyks gauti 55 tūkst. JAV dolerių. Per pirmąjį projekto paleidimo dienos pusdienį surinkti 700 JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.