„I Love Palanga“ vėl kviečia į kultūros pievą

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 5, 2014, 10:00 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:15 AM

Kultūrinė-socialinė erdvė „I Love Palanga“ pradeda savo trečiąjį sezoną Palangoje, Skulptūrų parko pievoje. Šiemet, kaip visada - daug laisvės kūrybai ir saviraiškai, debesys muzikos, šiek tiek protingo ir jautraus kino, žaidimų bei pasakojimų.

Šeštadienį, birželio 7 dieną, „I Love Palanga“ durys atidaromos su siūlymu degustuoti - jauną pajūrio roko muziką ir sūrius, gimusius iš tausojančio ūkininkavimo.

„I Love Palanga“ lieka ištikima sau ir jauniems pajūrio regiono kolektyvams, todėl trečiojo sezono sceną šeštadienį atidarys indie rock grupė iš Klaipėdos „Bones of Magellan“. Eksperimentuojanti ir savęs muzikoje tebeieškanti trijulė, įkvėpimo semiasi iš „Radiohead”, Jack White, „The National“, „Arcade Fire“, „Neutral Milk Hotel“, „The Back Keys“ kūrybos, ir 70-ųjų-80-ųjų muzikos. Todėl programoje – šis tas žinomo iš pasaulio muzikos fondo, ir šis tas naujo iš grupės kūrybos, kuriai būdingas blues rock bei indie rock skambesys.

Svečius pasitiks ir apšildys pievelės draugai, „I love Palanga“ sceną pernai pasimatavę palangiškiai – grupė „KVY“. Koncerto pradžia - 19 val.

Kiek anksčiau, nuo 17 val. pievoje pirmą kartą įsikurs tausojančio ūkininkavimo atstovai, kurie pradės renginių ciklą „Sūrio šeštadieniai“, truksiantį visą vasarą. Pievos lankytojų laukia pažintis tausojančiu ūkininkavimu bei sūrių gamintojais iš įvairių Žemaitijos kampelių, vienijamų pagrindinio principo – patys melžiame, patys gaminame, patys pateikiame sūrį valgytojams. Tai ūkininkams leidžia užtikrinti sūrių kokybę nuo pirmo iki paskutinio žingsnio. „Sūrio šeštadieniuose“- ne tik įvairiausių rankų darbo brandintų fermentinių sūrių, fetos ar tradicinių varškės sūrių degustacijos, bet ir intriguojančios pažintys su kūrybingais tausojančio ūkininkavimo propaguotojais, jų pasakojimai, patirtys ir pamokymai, edukaciniai užsiėmimai bei kūrybinės dirbtuvės.

Nors pievoje netrūks ir kino, ir žaidimų, 2014 m. „I Love Palanga“ žada daugiau muzikos ir kūrybinių dirbtuvių. Birželio pabaigoje pievos veiklas papildys kūrybinių dirbtuvių ciklas vaikams ir jaunimui „Aš myliu kūrybą“, kuriuo bus originaliai pristatomos įvairialypės kūrybinės praktikos. Nestigs ir akustinės muzikos vakarų su svečiais iš Klaipėdos, Vilniaus bei kitų didžiųjų bei mažųjų Lietuvos miestų. Kaip ir iki šiol, svarbia kultūrinės erdvės tapatybės dalimi išliks aktyvaus Palangos jaunimo kūrybiniai užmanymai, kuriuos šiemet pristatys Palangos jaunimo iniciatyvinė grupė „Aš esu kultūra“. Visi pievos renginiai - nemokami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.