Birželio 11-oji. Gėlėtų Havajų ir glėbesčiavimosi diena

Pirmasis Havajus suvienijęs monarchas šiandien vėl aprengiamas iškilminga mantija ir dalyvauja gėlių karnavale. Tiksliau, Kamehameha dienos šventime dalyvauja karaliaus skulptūra, nes pats Kamehameha Didysis mirė dar 1819 m. Kaip ten bebūtų, tačiau pagerbiant Havajus suvienijusį ir Havajų Karalystę įkūrusį žmogų šiandien tame rojaus kampelyje visi puošiasi gėlėmis.

Havajuose merginos apsikabinėja gėlėmis, o mes ir čia galime apsikabinti vienas kitą. Tai ir padarykime likus 82 vasaros dienoms.<br>123rf nuotr.
Havajuose merginos apsikabinėja gėlėmis, o mes ir čia galime apsikabinti vienas kitą. Tai ir padarykime likus 82 vasaros dienoms.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2014-06-05 17:17, atnaujinta 2018-02-13 03:45

50 milijonų auksinų nuostolio pridirbęs Vilniaus gaisras kilo 1748 m. Kas ta proga patikrins ar neprakiuro trobos kaminas, tą pagirsime. Tačiau geriau nė nemėginkite švęsti 469 mūrinius namus, 15 rūmų ir 12 bažnyčių sunaikinusios tragedijos.

Rimti vyrai (ir moterys) šiandien jau gali pradėti apšilimą prie pasaulio futbolo čempionatą Brazilijoje. Jei tokia proga atrodo neįtikinama, niekas neuždraus švęsti pasaulio futbolo čempionato Pietų Afrikos Respublikoje pradžios metinių. Taip, taip prasidėjo jis 2010-aisiais.

Povandeninio pasaulio grožybių gerbėjai tiesiog privalo prisiminti Didžiojo barjerinio rifo prie Australijos krantų atradimo metines. Jį Kapitonas Jamesas Cookas atrado 1770 m.

Kadangi 1970 m. Anna Mae Hays ir Elizabeth P. Hoisington oficialiai gavo JAV armijos generolų laipsnį ir tapo pirmosiomis moterimis-generolėmis pasaulyje, šiandien gali švęsti visos kovotojos už lygias moterų teises. Ir liūdėti visos priešininkės to, kad moterys trokšta lygių teisių tokioje nemalonioje srity, kaip karas.

Na, o visi kartu (net tie, kuriems nei kovos, nei istorija pernelyg nerūpi) šiandien švenčiame Glėbesčiavimosi dieną. Ar žinote, kiek pasaulyje žmonių kenčia nuo to, kad niekas prie jų neprisiliečia? Taigi, puiki diena padaryti juos laimingus – apkabink senelę, aplankyk ligonį ar vienišą kaimyną. Įdomiausia, kad tikrai pats pasijusi geriau!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.