Birželio 6-oji. Mankštos sodyboje ir Tautiškos giesmės diena

Rusų kalbos dieną Jungtinės Tautos paskelbė pagerbdamos 1799 m. birželio 6 d. gimusį poetą ir rašytoją Aleksandrą Puškiną. Šiaip ar taip, o Vilniuje apvesdinto juodaodžio anūkas Puškinas juk vadinamas rusų literatūros tėvu.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jun 6, 2014, 1:01 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:32 AM

Dėl kokių nors priežasčių nenorintys šiuo metu švęsti rusų kalbos dienos, gali minėti pirmojo oficialaus V.Kudirkos „Tautiškos giesmės“ giedojimo metines. Būsimasis Lietuvos himnas pirmą kartą oficialiai buvo atliktas šią dieną 1905 m. Vilniuje, miesto teatre surengtame lietuvių vakare.

Puiki proga dar kartą įgelti už Putino pakabukus parsidavusiems Rusijos „žurnalistams“ ir paminėti žurnalisto dieną kartu su šiandien ją mininčia Ukraina. Niekas nepyks, jei paminėsime ir Nacionalinę Švedijos diena. Ja pažymima danų valdymo pabaiga ir Gustavo Vazos karūnavimas Švedijos karaliumi (1523 m.).

Bolivijoje šiandien Mokytojo diena. Australijoje – Kvinslando valstijos diena. 1859 m. karalienė savo raštu patvirtino atskiros kolonijos šioje Australijos dalyje įkūrimą.

Pietų Korėjos Respublikoje pagerbiami žmonės, žuvę Korėjos kare ir kituose dideliuose mūšiuose.

Na, o jei nepakanka visų šių progų, galite pažymėti Mankštos sodyboje dieną. Ją paskelbė JAV sodininkai, bet kas gi sutrukdys ir mums prisidėti? Galima suderinti darbą sode su aerobika (pritūpi, išrauni dilgėlę, pakeli morką, išsitiesi ir t.t.). Paverskime du darbus vienu malonumu, o nugaros skausmą – sveikata!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.