9 maisto produktai, padėsiantys vasarą puoselėti jūsų grožį

Karšti orai ir kaitri vasaros saulė – tikras išbandymas kiekvienos moters grožiui. Tačiau net ir turint visą geriausių grožio puoselėjimo priemonių arsenalą, kartais nepavyksta išvengti ryškėjančių veido ir kūno odos problemų. Holistinės medicinos bei mitybos ekspertė Paula Simpson, visų pirma, siūlo oda rūpintis iš vidaus ir įvardija 9 maisto produktus, kurie žūtbūt turėtų papildyti jūsų mitybos racioną.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 7, 2014, 9:23 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:38 AM

1. Arbūzas

Arbūzą neabejotinai galima tituluoti ne tik tikrų tikriausiu vasaros, bet ir sveikatos simboliu. „Arbūzuose gausu vitamino C, kuris skatina kolageno gamybą organizme. Be to, šis vaisius aprūpina mus antioksidantais, padedančiais kovoti su senėjimo procesais“, – tikina P.Simpson.

2. Uogos

Pasak P.Simpson, stiklinė uogų pamalonins ne tik gomurį, bet ir aprūpins antioksidantais, kurie saulės spindulių varginamai odai gražins spindesį ir jaunystę.

3. Ananasas

Ananasai atgaivins karštą vasaros dieną, o taip pat organizmą papildys reikalingiausiais vitaminais ir mineralais. Be to, šio tropinio vaisiaus minkštimas išskiria fermentą bromelainą, kuris pasižymi priešuždegiminiu poveikiu: mažina skausmą ir skatina žaizdų gijimą.

4. Citrusiniai vaisiai

Apelsinai, greipfrutai, laimai, citrinos ir kiti citrusiniai vaisiai - tikras vitamino C šaltinis. Be to, citrusiniuose vaisiuose gausu aminorūgščių (pavyzdžiui, lizino ir prolino), padėsiančių išsaugoti odos jaunystę.

5. Agurkai

Apie stebuklingą agurkų poveikį paburkusiems, patamsėjusiems paakiams žinoma nuo seno. Vis dėlto tai nėra vienintelė geroji šių vaisių savybė. Agurkus sudaro bene 95 proc. vandens – tai puikus produktas vidiniam odos drėkinimui ir svarbiausių mikroelementų apsirūpinimui. 6. Pomidorai

Pasak P.Simpson, likopenas, esantis pomidoruose, puikiai apsaugo odos ląsteles, skatina kolageno gamybą ir padeda kovoti su raukšlėmis bei odos nelygumais. 7. Kiaulpienės lapai

Vasara – puikus metas išbandyti dar neragautas salotų variacijas. P.Simpson pataria patiekalus gardinti kiaulpienės lapais, organizmą papildančiais vitaminu A, C ir K. Kiaulpienės lapai taip pat naudingi spuogų ir egzemos kankinamiems žmonėms.

8. Lašiša

P.Simpson pataria vasara nepamiršti žuvies produktų, o ypač – lašišos, kurioje gausu omega-3 riebalų rūgščių, padedančių apsaugoti odą nuo kenksmingo aplinkos poveikio ir mažinančių odos sausumą.

9. Kokosų vanduo

Vietoje įvairių vaisvandenių ir cukrumi prisotintų gaiviųjų gėrimų, P.Simpson siūlo atsigaivinto kokosų vandeniu. Kokosų vanduo – tikras magnio šaltinis, o taip pat puikus odos drėkintojas ir maitintojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.