Festivalio fejerverkai Nidoje pradėjo kurortinį sezoną

Festivalis „Benai, plaukiam į Nidą“ į kurortinį sezoną pradėjusią Neringą priviliojo nemažai žmonių. Rūtos Ziabkutės nuotr.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jun 7, 2014, 11:52 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:06 AM

Šeštadienį pavakare visoje Nidoje aidėjo nuo Kuršių marių pakrantėje pastatytos scenos sklindanti muzika, o krantinėmis vaikštinėja niekur neskubantys ir didžiojo popmuzikos festivalio „Benai, plaukiame į Nidą“ lūkuriuojantys kurorto svečiai.

Šiemet dvidešimtą kartą vykstantis populiarus festivalis Neringoje tradiciškai atveria vasaros kurortinį sezoną. Kurorto poilsinės ir viešbučiai pasiruošę priimti svečius, kurių į Kuršių neriją kasdien atvyksta vis daugiau. Kurorto meras Darius Jasaitis šią vasarą tikisi sulaukti dar daugiau poilsiautojų iš Lietuvos, bei turistų iš užsienio, nei pernai.

Neringoje numatyti ambicingi projektai

Neringos savivaldybės vadovas džiaugiasi, kad šiemet poilsiautojai kurorte atras nemažai pasikeitimų.

Įvažiuojant į kurortą Alksnynės kontrolės poste už automobilį norintiems susimokėti poilsiautojams nereikės bėgioti į kontrolės posto pastatą. Rinkliavą rinks prie dviejų įvažiavimų pastatytuose postuose sėdintys darbuotojai.

Šiemet įpusėjo Nidos centrinės dalies rekonstrukcija. Jau atnaujintas netoli marių esantis skveras, kuris pasipuošė nauja skulptūra. Po dešimties metų pertraukos atgaivintas miesto fontanas, atnaujinti šaligatviai centrinėje miesto dalyje, šį sezoną atsidarė vandens maršrutas Klaipėda – Nida, kuriuo kursuoja ir Juodkrantėje sustojantis AB „Smiltynės perkėla“ greitaeigis kateris.

Tačiau D.Jasaičio mintys sukasi apie ambicingus Neringos projektus, kurie labiau pakeistų kurorto ateitį: pramoginio uosto Juodkrantėje statyba, Nidos uosto rekonstrukciją, būsimą SPA centrą ir baseiną netoli Nidos paplūdimio, kultūros centro „Agila“ rekonstrukciją, laivybos maršrutus iš Nidos į kaimyninę Kaliningrado sritį, Nidos oro uosto įteisinimą.

Šių projektų įgyvendinimui reikalinga valstybės finansinė parama ir Nidos plėtrai labiau palankūs teisės aktai. Neringos meras tikisi, kad atsigaunant valstybės ekonomikai labiausiai į vakarus nutolęs Lietuvos kurortas sulauks didesnio dėmesio ir savivaldybės planai neliks vien tik svajonėmis.

Festivalis – pagrindinis kurorto koncertas

Kol Nidos mero D.Jasaičio galva užimta šiais rūpesčiais, kurortas linksminasi ir švenčia vasaros sezono pradžią, kuri šeštadienį dovanojo puikų orą.

Juo džiaugėsi keletas tūkstančių į Nidą atvykusių poilsiautojų, kurie pavakare Bardų skverelyje prie šį kartą į marias atsuktos maestro Vytauto Kernagio skulptūros klausėsi dainuojamosios poezijos koncerto. Vakare beveik visi Nidos svečiai susirinko į pagrindinį sezono atidarymo koncertą.

Festivalio „Benai, plaukiame į Nidą“ rengėjas Žilvinas Žvagulis sakė, kad Nidoje organizuojama muzikos šventė yra vienintelis šalyje išlikęs renginys, kuriame atlikėjai sutinka koncertuoti iš entuziazmo ir be jokio atlygio.

Šių metų jubiliejinis festivalis skirtas seniems ir gerai žinomiems lietuviškiems šlageriams. „Kad juos girdėdami mariose besisūpuojančiose jachtose sėdintys poilsiautojai galėtų nūniuoti scenoje skambančias dainas, ar net pritarti patys“, – sakė Ž.Žvagulis.

Taip jau tradiciškai sutapo, kad festivaliu „Benai, plaukiam į Nidą“ Neringoje kasmet skelbiama vasaros sezono pradžia. Ar ši tradicija išliks ir ateityje?

„Festivalio organizavimas yra didelis rūpestis, kurį įveikęs kasmet sau sakau, kad šis renginys įvyko paskutinį kartą. Tuo labiausiai apsidžiaugtų mano žmona Irena Starošaitė, nes šie festivaliai pareikalauja ir nemažai mūsų šeimos biudžeto lėšų.

Tačiau atslūgus įtampai ir pailsėjus vėl dėlioju kitų metų festivalio scenarijų. Supratau, kad šie renginiai tęsis tol, kol bus norinčių dainuoti Nidoje“, – pasakojo festivalio organizatorius Ž.Žvagulis.

Šlovės alėja pasipildys nauju delno įspaudu

Tęsti šią tradiciją Ž.Žvagulį įpareigoja ir Neringos miesto savivaldybės dėmesys pagrindinio kurorto festivalio rengėjui.

Šeštadienį Neringos meras D.Jasaitis prieš festivalio pradžią vykusio Nidos meno kolektyvų koncerto metu scenoje Ž.Žvagulio paprašė įspausti savo delną molyje. Iš šio įspaudo bus pagaminta bronzinė lentelė, kuri papildys Nidos muzikos žvaigždžių alėją.

Šioje alėjoje savo delnų atspaudus gali tikėtis palikti visi šių metų festivalyje dainavę atlikėjai, kurie savo dainomis Nidą džiugina ne vienerius metus.

Į žinomų dainų melodijų taktą lingavo priešais festivalio sceną skvere susirinkę tūkstančiai žiūrovų, o kai kurie dainas drąsiai traukė kartu su atlikėjais.

Po vidurnakčio dangų virš Nidos nušviesiantys įspūdingi fejerverkai paskelbs festivalio pabaigą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.