Išsigelbėjimas stileivoms: į pajūrį vasarai keliasi butikai

Laukdamos vasaros atostogų moterys vis spėlioja orą ir niekaip negali sutalpinti suknelių į lagaminą. Kiek ir kokių drabužių pasiimti? O jeigu lis? Arba bus šalta? Jaunieji dizaineriai nusprendė išlaisvinti bent dalį moterų nuo tokių kančių ir kartu su poilsiautojais keliasi į pajūrį. Čia vasarai įsikurs didžiuosiuose miestuose jau išpopuliarėję butikai.

Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Karevaitė

Jun 11, 2014, 2:56 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:23 PM

Klaipėdoje – dizainerių parduotuvės ir vietinių butikų gausa

Iš pajūrio miestų, Lietuvos dizainerių parduotuvių gausa pirmauja Klaipėda, tad atvažiavus atostogauti be mėgstamiausios suknelės, uostamiestyje tikrai tokią rasite. Čia veikia prieš trejus metus atidaryta drabužių dizainerės Ramunės Piekautaitės parduotuvė, kurioje jau prekiaujama 2014 m. vasaros kolekcijos rūbais.

Jaunųjų Lietuvos kūrėjų darbais šią žiemą pradėjo prekiauti parduotuvė „ŠIP ŠOP KLAIPĖDA“. Tai į kitą krantą persikėlusi „Freiheit-Laisvė“, Nidoje ir šiemet dizainerių rūbais prekiaujanti laive, prieplaukoje. Abiejuose butikuose rasite Agnės Kuzmickaitės, Morta Paulė, Kristinos Kruopenytės, Kęsto Rimdžiaus, Lilijos Larionovos, „Le Muse“, Kristinos Sviderskaitės, „Pins of Dixie“, „Naked Bruce“, „Akuku“, „Happeak“, „Tadam!“ ir kitų žymių dizainerių darbų.

„Dauguma mūsų prekių skirta moterims ir vaikams. Tačiau vyrai čia gali rasti stilingų maikučių, varlyčių ar išsirinkti akinius nuo saulės“, – šešias dienas per savaitę veikiantį butiką pristato pardavėja Deimantė.

Vintažinio stiliaus mėgėjos liks nustebintos

Mėgstančioms vintažinį stilių vasarotojoms į svečius kviečia užsukti „D Boutique“. Tai moterims skirtas, vintažine mada alsuojantis kampelis, kuriame pirkėjų laukia stilingos vienetinės XIX a. suknelės, sijonai, palaidinės ir aksesuarai. Dažniausi prekių ženklai čia „Sugarhill Boutique“, „Tenki“, „Wiseme“, „Neeb“, „Nibbuns“, „Jooen“, „Chi Chi London“, ir kt.

„Pradžioje prekiavome vien vintažiniais daiktais, drabužiais, avalyne, aksesuarais. Tačiau palaipsniui vis plėtėme asortimentą, ir štai po 4 metų tikro vintažo nebeturime, prekiaujame vien naujais drabužiais, aksesuarais, avalyne, tačiau visi jie yra savito – vintažinio stiliaus“, – jaunoms panelėms ir moterims skirtą parduotuvę pristato jos šeimininkė Dalia Maliauskienė.

Butiko įkūrėja prasitarė, kad šios vasaros pabaigoje žada pristatyti ir savo kurtų vyriškų rūbų kolekciją, o į parduotuvę netrukus atkeliaus ir keletas jaunimui skirtų vyriškų dizainerių ženklų.

Stilingų mamų – stilingi vaikai

Mamos, atostogaujančios su vaikais, turėtų užsukti į jaunosioms damoms ir džentelmenams skirtą butiką „Vaikų Salonas“. Čia rasite vaikams skirtas „MiskiWawa“, „Dolly“„Sapnų namai“, Rasa Kaper, „Pudra studio“, „Žaislų turgus“ ir kitų drabužių, aksesuarų, dekoro detalių ar net žaislų dizainerių darbų. Čia rasite ir žavių smulkmenų mažųjų kambariui, ir išskirtinių aksesuarų.

Antra stotelė jauniesiems stileivoms galėtų būti „Niko Boutique“, kur kažką gražaus išsirinks ir mamos, ir vaikai. Savo kolekcijas čia pristato „Mamoo“, „Kaste“, „Me&Mine“, „Faguo“ „Love Yourself by A.M.“ ir kiti. Ieškantys, kuo pasipuošti krikštynoms ar gimtadieniui, kviečiami pasižvalgyti po proginių rubelių kolekciją.

Lietuviškų jaunųjų dizainerių prekės ženklų gerbėjos turėtų apsilankyti tik kojas Klaipėdoje spėjusiame apšilti „Dizaino Stalčiuje“. Čia apsilankę rasite „Atsikeli ir varai“, „Adatytė“, „VUJ VUJ“, „Marga Masė“, „City Sheep“, „Hello Moon“, „DD Workshop“, „Laukės fabrikėlis“, „Soulaccess“ ir kitų kūrėjų darbų tiek moterims, tiek vyrams. Be stilingų drabužių čia rasite aksesuarų, bižuterijos gaminių ir kitų žavių smulkmenų.

„Rugpjūtį planuojame naujos „DD Workshop“ kolekcijos pristatymą, norime orientuotis į kokybiškos ir novatoriškos lietuviškos juvelyrikos kūrėjus“, – savo veiklą pristato Klaipėdos centre įsikūro dizaino kampeli įkūrėja Dita Dilginienė.

Palangoje – malonios staigmenos madingoms poilsiautojoms

Palangoje stilingų poilsiautojų lauks šiemet duris atvėręs „Boutique 7“. Kurorto centre įsikūrusi parduotuvėlė prekiauja žymiausiais lietuvių prekių ženklais: Agnė Kuzmickaitė, Giedrius Dagys, Jolita Strobeikaitė, „Unlabel“, „Kote“, „Happeak“, „Adatytė“, „Le Muse“, „Tagua“, „Purus“, „Body Talk“, „Olig“, „Pins of Dixie“, „Kutvela“, „Žaislų turgus“, „Kaba“, „Love Yourself by A.M.“ ir kitais. Taigi, išsirinksite ir pajūrio skrybelaitę, ir puošnią suknelę vakaro koncertui. Šiuos prekės ženklus rasite ir nuo birželio Palangoje veikiančioje parduotuvėlėje, pavadinimu „Lėlės sapnas“.

Šiemet atostogaujančių laukia dar vienas iš Vilniaus atkeliavęs butikasV.Desire“. Čia išskirtinės kolekcijos vienetiniais rūbais nuo galvos iki kojų galės apsirengti ir vyrai, ir moterys.

„V.Desire prekinis ženklas skirtas šiek tiek griežtoms, kartais fatališkoms, dažnai užsispyrusioms, reiklioms ir norinčioms viską suspėti moterims. Taip pat nepamiršime ir jau patikrintų laisvalaikio drabužių tiek moterims, tiek vyrams“, – savo asortimentą pristato „V.Desire“. Tačiau nepamiršti ir mažieji, jiems sukurta atskira „Modi Du“ kolekcija.

Nidoje – butikas laive ir žvejo namelyje

Kaip ir praėjusiais metais, šiemet damos į Nidos prieplauką keliaus ne grožėtis Kuršių mariomis, bet apžiūrėti naujų kolekcijų prišvartuotame „Freiheit-Laisvė“ žvejybiniame laive.

Birželio pradžioje čia atsidaręs „ŠIP ŠOP NIDA“ butikas svečių lauks visą vasarą. Tiesa, asortimentas daugiau skirtas moterims, tačiau aksesuarą sau galės išsirinkti ir vyrai.

Trečią sezoną į Nidą vasaroti kraustosi ir dizainerių parduotuvė „Happeak“. Iki rugpjūčio pabaigos žvejo namelyje įsikūręs butikas klientų lauks septynias dienas per savaitę.

„Kažką gražaus čia išsirinks ir vyrai, ir moterys“, – pažada pardavėja Laura. Laisvalaikiui skirtas „Happeak“ asortimentas puikiai tiks poilsiaujantiems Nidoje, tad kas rytą nereikės sukti galvos. Pamiršę kasdienius rūpesčius, galėsite džiaugtis kiekviena atostogų diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.