Nakvynė Lietuvos kempinguose: griauname mitą, kad tai pigu

Norėdami sutaupyti poilsiautojai neretai renkasi apsistoti kempinge ir miega palapinėje. Tikima, kad tai - pats pigiausias nakvynės būdas. Nebūtinai. Namelių arba kambarių nuomos pas privačius asmenis kainos yra labai artimos toms, kurias paklosite už kempingą, atskirai skaičiuojant kainas už kiekvieną asmenį, palapinę, automobilį ar nuėjimą į dušą. O kaip skiriasi poilsio kokybė ir patogumas – žinoma, spręsti jums.

Kempingas Nidoje – brangiausias.<br>M. Vidzbelio nuotr.
Kempingas Nidoje – brangiausias.<br>M. Vidzbelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Karevaitė

Jun 14, 2014, 1:53 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:55 PM

Kempingas Nidoje – brangiausias

Trijų žvaigždučių „Nidos kempingas“ yra įsikūręs toliau nuo miestelio centro ir Kuršių marių.

Iki birželio 23 d. viena naktis suaugusiam žmogui čia siekia 17 litų, o vaikui – 9 litai. Taip pat prisideda palapinės vieta, priklausomai nuo jos dydžio. Pasistatyti 1-4 vietų palapinę kainuoja 11 litų, 5-10 vietų – 22 litus. Atskirai už automobilio vietą reikės pakloti dar 11 litų. Taigi, standartinei šeimai su dviem vaikais naktis čia kainuoja 74 litus.

Tačiau jeigu atostogauti ruošiatės vykti liepą ar rugpjūtį, visos kainos šoktelės. Tuomet naktis suaugusiam jau kainuos 22 litus, vaikui – 11 litų, o už palapinę teks sumokėti dar 17 litų. Automobilio vietos kaina taip pat pakils iki 17 litų, tad tai pačiai šeimai naktis vasaros viduryje atsieis 100 litų.

Į šią kainą taip pat įskaičiuota naudojimasis dušais, tualetais, geriamu vandeniu, elektra ir bendra virtuve. Į kempingo teritoriją galima atvykti nuo 14 val., o išsikraustyti privalu iki 13 val.

Klaipėdoje apsistosite truputį pigiau

Giruliuose, greta Pajūrio regioninio parko yra įsikūręs „Pajūrio kempingas“.

Naktis suaugusiam čia kainuoja 15 litų, o vaikui – 8 litus. Vieta palapinei, priklausomai nuo dydžio, kainuoja 15-20 litų, o automobiliui – 10 litų. Taigi, šeimai su dviem vaikais birželį naktis šiame kempinge kainuoja 71 litą.

Liepą ir rugpjūtį kainos čia kils labai nežymiai. Už automobilį teks pakloti 5 litais daugiau, o kaina už palapinės vietą ir žmogų nesikeis, taigi viena naktis šeimai kainuos 76 litus.

Kempinge taip pat yra nemokamas interneto ryšys, krepšinio, tinklinio ir vaikų žaidimo aikštelės. Už papildomą kainą galima išsinuomoti pirtį, šašlykinę ar išsiskalbti drabužius.

Palangoje – pigu, bet be patogumų

Prie išvažiavimo iš Palangos plyti 2 hektarų laukas, vasarą virstantis du šimtus palapinių talpinančiu kempingu. Pasistatyti palapinę, nepriklausomai nuo jos dydžio, čia kainuoja 15 litų, kaip ir automobilį. Tačiau atskiro mokesčio už žmogų nėra, taigi šeimai para kainuoja tik 30 litų.

Už šią sumą gausite plotą palapinei, automobiliui ir bendrą laukinę kriauklę nusiprausti šaltu vandeniu. Iki miesto centro ir pajūrio nuo kempingo teks tolokai paeiti, tad pailsėto tokiame kempinge bus sunku. 

Šventoji lygiuojasi į Nidą

Kempinas „Ošupis“, įsikūręs Šventojoje, prie dviračių tako Palanga-Šventoji.

Iki birželio 19 d. paros kaina suaugusiam čia siekia 15 litų, o vaikams iki 12 metų – 10 litų. Už automobilį reikės paklot dar 10 litų, kaip ir už palapinę, nepriklausomai nuo jos dydžio. Taigi, keturių asmenų šeimai iki birželio pabaigos paros kaina siekia 70 litų, tačiau liepą ir rugpjūtį kainos keisis.

Šiais vasaros mėnesiais pasistatyti palapinę kainuos 20-30 litų, kaina suaugusiam sieks 20 litų, o vaikams – 15 litų. Kaina už automobilio stovėjimą svyruos tarp 10-20 litų. Visos šeimos paros kaina tuomet šoktels iki 100-120 litų.

Gyvenant stovyklavietėje daugiau nei savaitę, dovanojamas nemokamas apsilankymas garinėje pirtyje. Taip pat į šią kainą įskaičiuota elektra, tualetas, dušai, virtuvė, lauko baldai, šašlykinė, krepšinio ir vaikų žaidimų aikštelės bei bevielis internetas.

Druskininkuose apsistoti pigiau nei pajūryje

Keturių žvaigždučių „Druskininkų kempingas“ siūlo apsistoti ir palapinėse, ir 2-4 arba 4-8 vietų nameliuose su patogumais.

Paros kaina vienam žmogui čia kainuoja 10 litų, tiek pat piniginę teks patuštinti ir už palapinę bei automobilį. Vasarą kainos neturėtų kisti, tad šeimai su dviem vaikais para čia kainuos 60 litų.

Kempinge yra šašlykinė, dušas, kūdikių priežiūros kambarys, džiovykla rūbams, elektra, indų plovykla, laužavietė, vonios kambarys vaikams, skalbimo mašina, elektros lizdas plaukų džiovintuvui/skustuvui, galimybė ruošti maistą.

Kempingo teritorijoje taip pat rasite parduotuvę, žaidimo ir mokamą lauko teniso aikštelę, galimybę išsinuomoti dviračius.

Pigiausias kempingas – Kaune

Kaune, Jonavos gatvėje esantis kempingas taip pat paskelbė šio vasaros sezono įkainius. Suaugusiam asmeniui kaina čia siekia 15 litų, vaikui – 6 litus. Pasistatyti lengvąjį automobilį kainuos 5 litus, o palapinę 10 litų. Taigi, šeimai su dviem vaikais para čia atsieis 57 litus. Į šią kainą įskaičiuota moderni virtuvės įranga, vaikų žaidimo aikštelė, dušai, skalbyklos ir neįgaliesiems pritaikyti tualetai.

Kempinge taip pat yra modernūs nameliai. Paros kaina su patogumais jame kainuoja 65 litus, taigi nuo nakvynės palapinėje skiriasi labai nežymiai.

Molėtuose kempingas vienas brangiausių

Jeigu nuspręsite važiuoti poilsiauti į Molėtus, Obuolių saloje yra įsikūręs tokio pat pavadinimo kempingas-poilsiavietė.

Birželio-rugpjūčio mėnesiais para suaugusiam čia kainuoja 15 litų, o vaikams iki 12 metų – 5 litai. Kaina palapinei, priklausomai nuo jos dydžio, svyruoja nuo 10 iki 15 litų. Už automobilį teks pakloti 8 litus. Į šią kainą neįskaičiuotas prisijungimas prie elektros, vandens ir kanalizacijos, kuris atsieis dar 15 litų. Taigi, keturių asmenų šeimai para čia kainuoja 73 litai.

Jūsų laisvalaikiui už papildomą mokestį kempinge įrengtos dvi teniso kortų aikštelės, minigolfo aikštynas, tinklinis, petankė, taip pat galima išsinuomoti dviračius ar valtį paplaukioti Grabuosto ežero pakrantėje. Pirties malonumų mėgėjams siūloma išsinuomoti pirties kompleksą.

Toje pačioje „Obuolių saloje“ dvivietis viešbučio numeris su dviem vaikais kainuoja 90 litų, tad skirtumas, sudėjus visas išlaidas, nėra toks didelis, o patogumas ir gyvenimo sąlygos skiriasi iš esmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.