Birželio 16-oji. Tarptautinė Afrikos vaikų ir žonglierių diena

Tarptautinė Afrikos vaikų diena minima kasmet nuo 1991 m. Ši diena pasirinkta, nes 1976 m. tūkstančiai moksleivių išėjo į Soveto miesto (PAR) gatves reikalaudami geresnės mokslo kokybės. Nors gailėtis Afrikos vaikų jau taip įprasta, kad net nebemadinga, matyt, tam yra priežasčių. Negailėkime jų bent šiandien, tiesiog pasistenkime, kad pasaulyje visiems mažiesiems gyvenimas būtų spalvingesnis. Ta proga Pietų Afrikos Respublikoje minima ir Jaunimo diena.

Tie, kas vis dar mano, kad žmogaus spalva reiškia kažką blogo, patys gyvena bespalviame pasaulyje. O juk gyventi be spalvų ir yra tikras blogis.<br>123rf nuotr.
Tie, kas vis dar mano, kad žmogaus spalva reiškia kažką blogo, patys gyvena bespalviame pasaulyje. O juk gyventi be spalvų ir yra tikras blogis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jun 15, 2014, 4:29 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:28 PM

Anglijoje minima Sasekso provincijos diena. Žonglieriai – ne tie, kur žongliruoja likimais, o tie, kur mėto į orą visokius daiktus – minį Tarptautinę žonglieriaus dieną.

Slepiantys gėdą rusai švenčia iš Ukrainos atimto Sevastopolio įkūrimo metines (1783 m.), o jos nejaučiantys SSSR gerbėjai mini legendinės pionierių stovyklos „Artekas“ įkūrimo dieną (1925 m.).

Lietuvos sporto gerbėjai bent per futbolo pertrauką turėtų palinkėti ilgiausių metų vienam geriausių lietuvos ledo ritulininkų Dainiui Zubrui – jam suėjo 36 m.

1903 m. įkurta automobilių gamybos kompanija „Ford Motor Company“, o 1911 m. – kompiuterių ir skaičiavimo įrangos kompanija IBM. Sakote – neįdomu? Tai švęskite JAV minimą Šviežių daržovių dieną! Smagiausiai ją paminėti galite žongliruodami pomidorais ir agurkais. Ir nereikia sakyti, kad nemokate – išmeti ranka, pagauni burna, išmeti ranka, pagauni burna – negi sunku?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.