Vasariškos Kęsto Rimdžiaus plaukų priežiūros pamokos

Plaukų priežiūra vasarą privalo būti kur kas intensyvesnė nei kitais sezonais. Karštuoju metų laiku atsiranda itin daug pavojų, dėl kurių plaukų būklė gali nukentėti. Plaukų stilistas Kęstas Rimdžius sako, kad toli gražu dar ne visos moterys moka jais rūpintis tinkamai.

Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė

Jun 15, 2014, 9:41 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:35 PM

„Blogiausia, kas vasarą atsitinka su plaukais – jie sausėja. Ir ne tik patys plaukai, bet ir galvos oda. Todėl reikia nepamiršti jų maitinti“, - pabrėžė K.Rimdžius.

Pasak jo, tam pats tinkamiausias ir pagrindinis produktas yra aliejus. Deja, lietuvės šią priemonę vis dar dažnai pamiršta: „Daug kas galvoja, kad nuo aliejaus plaukai susiriebaluoja, tačiau tai - netiesa“.

Aliejus ne tik apsaugo plaukus nuo šiaušimosi, bet ir maitina, drėkina plauką iš išorės, apsaugo jį nuo trinties su kitais plaukais arba rūbais. Būtent į šiuos momentus, prižiūrint plaukus, stilistas pataria atkreipti dėmesį.

Be to, labai svarbu žinoti, kaip tinkamai aliejų naudoti. „Aliejaus dedamas vos vienas lašas. Visų pirma, jis gerai įšildomas tarp delnų, kad gerai pasiskirstytų. Ir tik pašildžius apie pusę minutės jau galima juo tepti plaukus – nuo galų iki šaknų“, - aiškino K.Rimdžius. Tiesa, kokį aliejų tepate, ne taip ir svarbu.

Taip pat nederėtų pamiršti ir plaukų kaukės. Jeigu žiemą ar rudenį ją užtenka naudoti kartą per savaitę, vasarą, būnant ilgiau saulėje, tai reikėtų daryti dažniau.

„Daugiau stebuklų pasaulyje nebūna. Važiuojant atostogauti, normalu plaukus tepti įvairiais, filtrais nuo saulės prisotintais pieneliais, purškiamais kondicionieriais – tai privalomas dalykas toms, kurios nori turėti gražius plaukus“, - sakė K.Rimdžius.

Jis moterims vasarą labai rekomenduoja naudoti ir valantį plaukų šampūną: „Kadangi, saulė, jūra, smėlis... Natūralu, kad žymiai labiau užsikemša galvos odos poros. Valomasis šampūnas nuima nuo plaukų silikoną, didesnes apnašas, susisluoksniavusių plaukų priežiūros produktų likučius“.

K.Rimdžius kategoriškai paneigė ir pastaruoju metu sklandančius, su plaukų priežiūra susijusius mitus:

1 mitas: vasarą plaukus geriau dažyti šviesesne spalva.

„Kaip dažėte plaukus, taip ir dažykite. Nuo to niekas nepriklauso. Faktas, kad šviesinimas žymiai labiau kenkia nei tamsinimas arba tonavimas. Aš kaip tik visada moterims, kurios dažo plaukus sruogomis arba stipriau šviesina, vasarą siūlau to nedaryti. Vasarą plaukai šviesėja nuo saulės. Kaip tik reikia prašyti savo plaukų meistro, kad jis dažytų lengvesniais, minkštesniais dažais, kurie plaukams suteikia didesnę apsaugą.“

2 mitas: didesnio efekto pasiekiama plaukų kondicionierių naudojant prieš plaunant galvą.

„Aš visą laiką sakau, kad reikia įsijungti logiką. Dėl to, kad šampūnas ir kondicionierius yra du skirtingi produktai, kurie atlieka skirtingas funkcijas. Šampūnas yra skirtas galvos odai ir jį rinktis reikia ne pagal plaukų tipą, o pagal galvos odos tipą. Jis nuplauna galvą, apnašas, nešvarumus, dulkes, nuosėdas ir taip toliau. O kondicionierius arba kaukė - skirtas ne galvos odai, o plaukams. Jį reikia rinktis pagal plaukų tipą. Jis suteikia drėgmės, minkština plaukus, pamaitina. Tad jeigu pirmiausia naudojate kondicionierių, o paskui nuplaunate su šampūnu, kuris yra šarminis – nėra jokio efekto.“

Toms, kurios negali investuoti į brangias plaukų priežiūros priemones, stilistas pataria rinktis bent jau brangesnį kondicionierių. „Brangus kondicionierius tikrai yra svarbu. Negaliu sakyti, kad šampūnas nėra labai svarbus. Bet jeigu rinktis iš šių dviejų ir negalite sau leisti abiejų geros kompanijos produktų, rinkitės brangų kondicionierių ar kaukę“, - aiškino K.Rimdžius.

Pasirodo, cheminis plaukų dažymas sruogelėmis irgi turi alternatyvą: „Tos, kurios turi natūralius plaukus, lyg išprotėjusios nori saulės išgairintų plaukų efekto. Šiuo atveju, galima tiesiog pasidaryti elementariausią natūralų mišinį: iš citrinos ir apelsinų sulčių, o dėl apsaugos įdėti šiek tiek medaus. Prieš einant į saulę juo sutepkite plaukus sruogomis. Karštis rūgštį veikia iškart, tad jūsų plaukai pašviesės natūraliai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.