Birželio 17-oji. Dykumų ir Laisvės statulos diena

Pasaulinę kovos su dykumų plitimu ir sausromis dieną Jungtinių Tautų organizacijos Generalinė asamblėja paskelbė 1994 m. Diena skirta informuoti visuomenę apie sausros padarinius ir padėti kitoms tautoms kovoti su šia problema. Tad, jei kas drįs pasakyti, kad šios dienos nereikia gerai aplaistyti, tegul pats ir keliauja į Sacharą! O mes viską padarysime, kad sausrą įveiktume!

Niujorkui virsti dykuma kol kas negresia – greičiau jau dėl globalaus atšilimo jis panirs po vandeniu. Tačiau juk abi šios problemos yra panašios tuo, kad žmonės gali jas įveikti.<br>123rf nuotr.
Niujorkui virsti dykuma kol kas negresia – greičiau jau dėl globalaus atšilimo jis panirs po vandeniu. Tačiau juk abi šios problemos yra panašios tuo, kad žmonės gali jas įveikti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jun 17, 2014, 1:01 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:20 PM

Islandija švenčia 1944 m. atgautą nepriklausomybę nuo Danijos karalystės. Tiesiog būtina pasveikinti – juk ta šalis pirmoji pripažino Lietuvą. Na, o Latvija mini Sovietų okupacijos metines. Ne šventė, tačiau data neužmirštama.

Iki 1990 m. Vakarų Vokietija šią dieną švęsdavo Vokietijos vienybės dieną. Taip pažymėdavo 1953 m. Rytų Vokietijoje vykusį sukilimą. Po 1990 m. Berlyno sienos griūties dienos data buvo perkelta į spalio 3 d., bet juk tai jau ne vasara. 1885 m. į Niujorko uostą atplukdyta Prancūzijos dovana laisvės kraštui, JAV – Laisvės statula – kuri ir šiuo metu ten iškilmingai stovi. Taigi, už geras dovanas, kurias viena šalis kitai dovanoja už geras idėjas!

1971 m. prezidentas Richardas Nixonas paskelbė, kad JAV pradeda karą su narkotikais. Karas vis dar tęsiasi, pergale nė nekvepia, tad čia jokia šventė.

Na, o tie amerikiečiai, kurie šiandien nenori laistyti savo dykumos ar kopti į Laisvės statulą ir tęsti kovų su narkotikais, švenčia daržovių valgymo dieną. Abejojame, kad ši šventė būtų labai oficiali, užtat švęsti drąsiai galime nors kas dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.