Į žaliuojantį Kauną baidarininkai žvalgosi iš vandens

Nemune šią vasarą padaugėjo irklais mosuojančių baidarininkų. Vandens

Per Kauną ir jo apylinkes tekančiu Nemunu plaukiantys baidarininkai gėrisi nuostabiu kraštovaizdžiu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Per Kauną ir jo apylinkes tekančiu Nemunu plaukiantys baidarininkai gėrisi nuostabiu kraštovaizdžiu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-06-17 15:04, atnaujinta 2018-02-12 18:43

Pasirinkusieji pirmąjį maršrutą plaukia maždaug tris valandas. Prieš plaukiančiųjų akis atsiveria vaizdai nuo Petrašiūnų iki senamiesčio.

Žvalgantis iš baidarės Kaunas atrodo itin žalias ir net vietomis primena laukinį kraštą.

Urbanizacijos pėdsakai matomi tik praplaukiant senuosius mikrorajonus – Panemunę ir Žemuosius Šančius. Jie ryškėja tik iškylautojams įplaukus į centrinę miesto dalį.

Skrosdami vandenį baidarininkai gėrisi ne tik Nemuno pakrantėmis, bet ir aplinkui plaukiojančiais gulbių, ančių, dančiasnapių, kirų ir vandens paukščių pulkais.

Antruoju maršrutu plaukiantys žmonės iš upės mato ne tik Kauno, bet ir jo apylinkių vaizdus

Nuo Kauno senamiesčio iki Kačerginės kelionė trunka apie dvi valandas. Iš užmiesčio aktyvaus poilsio entuziastai į maršruto pradžią grįžta mindami dviračių pedalus. Ši pramoga trunka maždaug valandą.

Kauno turizmo informacijos centro direktorius Sigitas Sidaravičius tikino, jog plaukti baidarėmis smagu net ir pirmąkart į rankas irklus paimantiems žmonėms, nes žygis Nemunu nėra sunkus.

„Plaukimą baidarėmis Nemunu kauniečiai dažniausiai renkasi paprastą dieną, po darbo. Tačiau užsakymų pakanka ir savaitgaliais. Ši pramoga patinka ir bičiulių kompanijoms, ir šeimoms su vaikais.

Norintieji ne tik pailsėti, bet ir išgirsti dar negirdėtų istorinių faktų ir legendų apie Kauną renkasi plaukimą lydint gidui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.