Birželio 18-oji. Vaterlo mūšio metinės ir panikos diena

Įkvėptos kovotojų už gėjų teises pasiekimų pasaulinės autistų organizacijos šią dieną paskelbė kovos už autizmo pripažinimą ne liga, o neurologiniu skirtingumu. Vyksta renginiai, kurių tikslas įtikinti „tradicinės neurologijos“ žmones, kad autistų gydyti nereikia, geriau juos pripažinti kitokiais, kad jie tiesiog yra unikalios asmenybės ir pasižymi išskirtinėmis savybėmis, kurios gali būti naudingos visuomenei. Dienos minėjimas prasidėjo 2005 m. Brazilijoje ir Lietuvos dar nepasiekė.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jun 18, 2014, 1:01 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:12 PM

Azerbaidžane – Žmogaus teisių diena. Seišelių salose – Konstitucijos diena. Egipte švenčiama evakuacijos diena – 1956 m. iš šalies galutinai pasitraukė britų armija.

Galite kartu su Jungtinės Karalystės armija iškilmingai pažymėti Vaterlo mūšio metines. 1815 m. šią dieną britų armija su sąjungininkais Belgijoje sumušė Napoleono vadovaujamus prancūzus ir antrą (bei paskutinį) kartą privertė Napoleoną atsisakyti sosto.

Jei labiau mylite prancūzus – galime atšvęsti Patajos mūšio metines. 1429 m. Žanos D’Ark vadovaujama Prancūzijos armija jame įveikė anglus ir tai virto lemtingu persilaužimu šimtamečio kare.

Kaip reta daug švenčių tiems, kas myli stiprias moteris. 1928 m. Amelia Earhart tapo pirmąja moterimi perskridusia Atlantą. Šį sykį ji buvo keleivė, bet kiek vėliau tapo pirmąja moterimi, kuri viena perskrido Atlantą. 1983 m. kosminiu keltu „Shuttle“ į kosmosą pakilusi Sally Ride tapo pirmąja Amerikos astronaute. Be to, ji tapo jauniausiu JAV astronautu pakilusiu į kosmosą (32 m.)

Sušių diena – šventė rimta. Paminėti populiarųjį japonų patiekalą 2009 m. sugalvojo „Facebook“ paskyros „Sushi“ įkūrėjai. Visi 1,3 mln. puslapio gerbėjų tam pritarė. Žodžiu, kimšk tą ryžių ir žuvies vyniotinį su aitriu vasabių padažu ir nesiskųsk, kad ausys linksta, – mums jau seilės teka!

Jei sušiai nepatinka, gali švęsti tokią tautiečių mylimą panikos dieną. Geriausias būdas – pirkti kilogramus ryžių būsimai pasaulio pabaigai, gąsdinti save, kad dėl euro viskas brangs, kad besiganančios po vėjo jėgainėmis karvės nuo radiacijos pradės ėsti mėsą, skalūnų dujos pavers lietuvaites brunetėmis, o juvenalinę justiciją sugalvojo iškrypėliai, kad visi vaikai išaugtų homozoopedonekrokaprofilais. Na, taip, juk tik mušimas juos nuo to atgraso. Vis dar galima kartais garsiai sušukti: „Tai kur mergaitė?“ ir skleidžiant neapykantą rusams mėginti įgyvendinti visas Putino idėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.