Aktorė Dalia Michelevičiūtė Osle norėjo melstis

„Oslas jūsų gal ir nepakerės kaip romantiškasis Paryžius ar ant daugiasluoksnių istorijos klodų įsikūrusi Roma, tačiau atvykę į Norvegijos sostinę tikrai neliksite it musę kandę“, – patikino vilnietė aktorė Dalia Michelevičiūtė (47 m.), kuri neseniai filmavosi populiariame norvegų seriale „Lilehameris“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Jun 19, 2014, 7:04 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:10 PM

Nors filmavimo grafikas buvo intensyvus, intrigantės Giedros vaidmenį lietuviško siužeto atkarpoje sukūrusi D.Michelevičiūtė turėjo laiko pasižvalgyti po Oslą.

„Keistas miestas, neturintis patraukiančio grožio, bet žavus tuo, kad netoli yra uostas“, – vieną įdomesnių vietų, kurią vertėtų aplankyti atvykus į Norvegijos sostinę 24 valandoms, nurodė aktorė.

Savitą miesto grožį kuria ne tik uoste prisišvartavę laivai, bet ir skulptūrų parkas po atviru dangumi. Ten pasivaikščiokite su fotoaparatu rankose – turėsite puikių nuotraukų ir prisiminimų. Jūsų akis patrauks ir prabangų laivą primenantis šiuolaikinės architektūros pastatas – Operos ir baleto teatras, nusileidžiantis iki krantinės. Koncertai ir spektakliai rengiami tiek pastato viduje, tiek po atviru dangumi, po pasirodymų netgi leidžiama užlipti ant teatro stogo ir apžvelgti miestą. Tad ši meno oazė nepalieka abejingų.

„Verta pereiti pagrindine Oslo pėsčiųjų gatve, besidriekiančia nuo centrinės geležinkelio stoties iki Karališkųjų rūmų. Pakeliui išvysite gražų parką, rasite parduotuvių, jeigu jus domina pirkiniai“, – vieną vaizdingų ir praktiškų maršrutų apibūdino D.Michelevičiūtė.

Jeigu esate meno gerbėjas ir dar sutapo, kad Osle lankotės sekmadienį, nepraleiskite progos užsukti į Nacionalinę galeriją. Tądien įėjimas nemokamas. Kodėl vertėtų taupyti? Įsitikinsite vos prisėdę išgerti pirmo kavos puodelio kavinėje. Iškart pajusite, kad Norvegija – brangoka šalis. Mat kavos puodelis atsieis 48 kronas (apie 20 litų). Tad jeigu pasitaikys galimybė Norvegijos sostinėje su pasaulinio garso tapybos šedevrais susipažinti veltui, naudokitės proga.

D.Michelevičiūtės dėmesį patraukė ir Dizaino muziejus. Jame aktorė susipažino su įvairių daiktų istorija: pamatė, kaip keitėsi rašomosios mašinėlės, telefonai, drabužiai. „Buvo įdomu nusikelti į XX a. 6-ąjį dešimtmetį ir sužinoti, kas tuo metu buvo madinga“, – susižavėjimo to laikotarpio mada neslėpė pašnekovė.

D.Michelevičiūtė Osle spėjo įamžinti ne tik Dizaino muziejaus vitriną su jai patinkančiomis suknelėmis, bet ir protestantų kapines šalia vienos bažnyčios. Ko žinoma moteris ten ieškojo? Atsitiktinai apsilankius kapinėse aktorei pro akis nepraslydo paminklas, ant kurio iškalta data suvirpino jos širdį. Palaidotojo mirties data – balandžio 17-oji sutampa su lietuvių aktorės gimtadieniu.

„Nesureikšminu numerologijos, tačiau data sujaudino: juk tądien šį žmogų Viešpats pasišaukė, o aš atėjau į pasaulį“, – į atmintį įstrigusį sutapimą prisimena D.Michelevičiūtė.

Nors Osle yra nemažai protestantiškų bažnyčių, aktorė apsidžiaugė aptikusi ir katalikišką. „Tikintieji visada ieško Dievo namų, todėl man pasisekė, kad Osle radau vienintelę katalikų bažnyčią – Šv.Olafo katedrą. Dalyvavau mišiose ir dar kartą įsitikinau tikėjimo grožiu. Kadangi yra daug emigrantų, nesvarbu, ar mišios aukojamos norvegų, ar anglų kalba, bet giesmės, ritualiniai veiksmai ir skaitiniai – tie patys“, – atradimais Osle džiaugėsi D.Michelevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.