Tarptautinis folkloro festivalis ,,Saulelė raudona“

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2014, 9:00 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:10 PM

Birželio 21 ir 22 dienomis Plungės kultūros centras organizuoja tarptautinį folkloro festivalį „Saulelė raudona“, kuris vyks tradicinės Plungės miesto šventės metu. Folkloro festivalis „Saulelė raudona“, Plungėje yra organizuojamas kas 2 metus, o šiais metais vyks jubiliejinį X-ąjį kartą.

Festivalyje dalyvaus 10 folkloro kolektyvų iš Lietuvos bei svečiai iš Rusijos, Vokietijos ir Lenkijos. Tarptautiniu folkloro festivaliu „Saulelė raudona“ yra siekiama pristatyti plungiškiams ir miesto svečiams užsienio šalių, Žemaitijos krašto ir kitų Lietuvos regionų folklorą, etnines tradicijas, rūpintis jų išsaugojimu ir populiarinimu.

Folkloro festivalio programoje šeštadienį (birželio 21 d.) numatyti liaudiškų kolektyvų pasirodymai „Tekėk, saulele, anksti rytelį“, išskirtinis festivalio ir Plungės miesto šventės atidarymas Babrungo slėnyje, kuriame dalyvaus folkloro kolektyvai iš Rusijos, Vokietijos, Lenkijos ir Lietuvos, koncerto svečias populiariausias ansamblis Lietuvoje „Jonis“, nuo 15 val. 30 min. festivalio dalyviai kvies į liaudiškų šokių ir žaidimų sūkurį „Suk, suk į vieną pusę, įsikibęs į Magdusę“, muzikantų ir dainininkų susibūrimą „Padainuosim mes sustoję“ bei užsienio kolektyvų nepamirštamą programą „Iš kur tie sveteliai suvažiavo?“.

Visi festivalio „Saulelė raudona“ dalyviai 18 val. dalyvaus šventinėje teatralizuotoje eisenoje, o 19 val. savo pasirodymais džiugins Plungės miesto šventės ir jubiliejinio folkloro festivalio žiūrovus didžiajame vakaro koncerte „Saulelė raudona – vakaras netoli“, koncerto svečias Lietuvos estrados žvaigždė Vytautas Šiškauskas.

Birželio 22 d., sekmadienį „Saulelė raudona“ dalyviai savo pasirodymais ir toliau džiugins plungiškius bei miesto svečius, 14 val. kvies į Babrungo slėnį, kuriame įvyks baigiamasis festivalio ir miesto šventės uždarymo koncertas, koncerto svečiai Violeta Riaubiškytė Tarasovienė ir Vilius Tarasovas.

Birželio 21-22 dienomis plungiškių ir miesto svečių įvairiose miesto erdvėse lauks įvairios atrakcijos, akcijos, varžybos, žaidimai, kolektyvų pasirodymai, koncertai, o Senamiesčio aikštėje šurmuliuos tautodailės, amatų ir prekybos mugė, bus demonstruojami tradiciniai amatai, kultūros centro parodų salėje veiks menininkių iš Vokietijos, Mendeno miesto kūrybos paroda. Parodos metu visi norintieji galės pasimokyti karpinių, siuvinėjimo ir skiautinių amato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“