Žolynų turgus

„Žolynų turgus“ – tai viena įdomesnių senojo Vilniaus tradicijų.<br>Organizatorių nuotr.
„Žolynų turgus“ – tai viena įdomesnių senojo Vilniaus tradicijų.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2014, 9:05 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:10 PM

Birželio 21 d. 10 val. Gedimino prospekte bei Vinco Kudirkos aikštėje atgims gilias tradicijas turinti magiška šventė – „Žolynų turgus“, seniau dar vadintas „Raganų turgeliais“...

„Žolynų turgus“ – tai viena įdomesnių senojo Vilniaus tradicijų, kai likus kelioms dienoms iki stebuklingiausios vasaros nakties – Rasų – iš įvairių Lietuvos miestų, miestelių ir kaimų į sostinę suvažiuodavo geriausios žolininkės, kurios pardavinėdavo savo surinktas vaistažoles, mokydavo kaip, pasitelkus liaudies mediciną, išsigydyti įvairias ligas ir kitaip panaudoti magišką žolynų galią.

Tad ir šiemet, naujai atgimusioje ir jau spėjusioje įsitvirtinti šventėje, lankytojų lauks raganos-būrėjos, žolininkės, vaistažolių bei kitų sveikų produktų ir tautodailės dirbinių pardavėjai. Turgaus pagrindas – žolininkų prekyba, tad miesto gyventojai ir svečiai turės galimybę įsigyti ekologiškų vaistažolių, sužinoti jų paskirtį, tradicinius gydymo metodus, o tai yra ypač aktualu tiems, kas domisi liaudies medicina, ekologija bei tradiciniu paveldu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.