10 patarimų, kaip viską sutalpinti į atostogų lagaminą

Besiruošiant ilgai kelionei, iškyla įvairiausių rūpesčių, tačiau greičiausiai visi keliautojai vieningai sutars, jog didžiausias iš jų yra galvosūkis, kaip visus reikalingus daiktus sutalpinti į vieną lagaminą? Portalas „The Bussiness Insider“ siūlo dešimt praktiškų patarimų, kurie palengvins pakavimo rūpesčius.

Besiruošiant ilgai kelionei vienas didžiausių rūpesčių - kaip sutalpinti visus daiktus į vieną lagaminą.<br>123rf nuotr.
Besiruošiant ilgai kelionei vienas didžiausių rūpesčių - kaip sutalpinti visus daiktus į vieną lagaminą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 20, 2014, 9:17 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:15 PM

1. Naudokite suspaudžiamus maišus

Plastikiniai suspaudžiami maišai yra tiesiog nepakeičiami pakuojant daiktus. Tiesiog sudėkite savo darbužius į plastikinį maišą, tvirtai jį susukite ir spausdami išleiskite orą. Jei bandote sutalpinti daug drabužių, pirma suvyniokite juos, o tik vėliau įdėkite į plastikį maišą. Rūbų vyniojimas, vietoj jų lankstymo, užima daug mažiau vietos lagamine ir neleidžia drabužiams susiglamžyti.

2. Įsigykite nesusiglamžančių drabužių

Kelionės metu jūsų lagaminas neišvengiamai blaškysis bagažo skyriuje, o jame esantys drabužiai susiglamžys. Kad neatrodytumėte netvarkingai, įsigykite keletą nesusiglamžančių rūbų, kurie bus itin naudingi skubant ar vykstant ten, kur neturėsite galimybės išsilyginti savo drabužius.

3. Išlaikykite standžią marškinių apykaklę

Ką daryti, jei marškinių apykaklė nebeišlaiko savo formos? Pakuodami lagaminą, tiesiog įdėkite susuktą diržą į marškinių apykaklės vidų.

4. Pasigaminkite batų formos laikiklį

Nešvaistykite vertingos nepanaudotos edvės jūsų batuose. Susuktas kojinių poras įdėkite batus, taip ne tik sutaupysite vietos lagamine, bet ir apsaugosite savo batų formą nuo subliuškimo.

5. Dušo kepurėlėmis apvilkite batus

Jei skubėdami pakuojate lagaminą ir neturite laiko nuvalyti savo batų, tiesiog batų padus apvilkite plastikinėmis dušo kepurėlėmis. Tokiu būdu, purvini batų padai neišpurvins kitų daiktų, esančių lagamine.

6. Batus talpinkite pirmiausia

Sunkūs bagažo daiktai, tokie kaip batai, turėtų būti talpinami apačioje, šalia lagamino ratukų. Tokiu būdu ne tik sutaupysite vietos, bet ir įsitikinsite, jog lagamino svoris yra tinkamai subalansuotas.

7. Kaip tualetinius reikmenis apsaugoti nuo išsiliejimo

Jei šampūno turinys išsipils lagamino viduje, tai gali sukelti nemažą katastrofą. Kad taip nenutiktų, tualetinius reikmenis susidėkite į plastikinį maišelį, sutvirtinkite jį ir maišelio turinį įdėkite į dar vieną plastikinį maišelį. Norėdami dar labiau apsisaugoti, nuėmę šampūno ar balzamo dangtelius, celofanu uždenkite buteliuką ir vėl užsukite dangtelius.

8. Uždenkite skutimosi peiliuko ašmenis

Didelis popieriaus segtuvas apsaugos jūsų skutimosi peiliuko ašmenis, o taip pat ir jus nuo susipjaustymo.

9. Nepamirškite palikti vietos lauktuvėms

Panaudokite tuščius krepšius nešvariems skalbiniams ir suvenyrams. Prieš išsiruošdami į kelionę ir pakuodami daiktus prisiminkite palikti šiek tiek laisvos vietos savo lagamine.

10. Atsikratykite nemalonaus kvapo lagamine

Atsikratykite nemalonių lagamino kvapų panaudodami specialias į skalbimo mašiną dedamas servetėles. Tiesiog įdėkite servetėlę į vieną iš lagamino skyrių, kvapni servetėlė neleis nešvarių drabužių kvapui persismelkti į dar nedėvėtus drabužius. Taip pat šios servetėlės pašalina nemalonų batų kvapą.

Parengė Erika Bružaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.