Pakruojo dvaro gyvajame muziejuje lankytojai taps eksponatais

Didžiausiame Lietuvos Pakruojo dvare nuo birželio 21 dienos 12 valandos lankytojai turės galimybę apsilankyti gyvajame muziejuje. Jis praplės iki šiol žinotą žodžio „muziejus“ reikšmę ir leis savaitgaliais visiems norintiesiems tapti jo „eksponatais“, susipažinti su dvaro istorija, legendomis ir svarbiausiais įvykiais iš itin arti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 20, 2014, 6:41 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:36 PM

Pakruojo dvaro gyvasis muziejus – tai vieta, kur praeitis taps šiandiena, kviesdama lankytojus pajusti dvaro gyvenimą būnant jo gyvąją dalimi. Kaip teigia dvaro valdytojas ir idėjos iniciatorius Giedrius Klimkevičius, „dvaras taps kitokiu muziejumi – ne klasikiniu, kur lankytojai tik žiūri, klauso ir negali eksponatų liesti rankomis, o tokiu, kur galima patirti tai, apie ką pasakojama.  Taip lankytojas tampa muziejaus dalimi, jo eksponatu ir gyvena gyvenimą, kuris virė prieš maždaug šimtą metų“.

Šeštadienį vidurdienį pakėlus vėliavą, simbolizuojančią dvaro dienos pradžią, tarsi iš paveikslo nužengs baronai, baronaitės, kumečiai, kiti dvaro gyventojai ir net Tadas Blinda. Jie kvies kartu pakeliauti po dvarą. Kiekvienas galės per dieną pabūti ir kumečio, ir kalvio, ir barono draugijoje, išmokti pamelžti ožką, nusikalti monetą, išvysti vėl iš naujo plakamą Tadą Blindą, apsilankyti pas baroną, su juo pasėdėti prie vieno stalo, aptarti dvaro reikalus ir nuveikti dar daug kitų dalykų, būdingų tik įprastai dienai dvare.

Lankytojai tapti dvaro gyventojais kviečiami kiekvieną šeštadienį nuo 12 iki 18 valandos. Atvykusieji su savais kostiumais bus įleidžiami už pusę kainos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.