Birželio 21–oji. Tarptautinė banglenčių ir humanistų diena

Tarptautinę banglenčių dieną daug kas kritikuoja už tai, kad ji pernelyg komercinė, tačiau ką daryti, kai sportas toks prabangus? Aišku, galima tiesiog išeiti paplaukioti ant lentos po Trakų ežerą, tačiau tikri banglentininkai šiandien bent šiek tiek aptvarko paplūdimius, ką ir patartume daryti Lietuvos burlentininkams bei užsiimantiems jėgos aitvarų sportu – bangų pas mus mažoka.

Tokio vaizdo Lietuvoje, deja, nematysime - bangų trūksta, tad merginos už burių ir aitvarų slepiasi. Lieka minėti humanisto dieną ir humaniškai linkėti banglentininkėms nesutikti ryklių.<br>123rf nuotr.
Tokio vaizdo Lietuvoje, deja, nematysime - bangų trūksta, tad merginos už burių ir aitvarų slepiasi. Lieka minėti humanisto dieną ir humaniškai linkėti banglentininkėms nesutikti ryklių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jun 21, 2014, 1:01 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:26 PM

Šiandien ir tarptautinė riedlenčių kompanijų asociacija mini Riedlenčių dieną. Nuo 2004 m. milijonai riedlentininkų visame pasaulyje švenčia ją… hmm, matyt, riedėdami. Tiesa, jie tuo užsiima ir visas kitas dienas, tačiau šiandien ypač prasmingai!

Kadangi nieko linksmesnio ir nenormalesnio už plaukiojimą banglentėmis ar važinėjimą riedlentėmis šiandien nebesugalvosime, tai tuo ir užsiimkime. Na, o nemokantys turėtų nusipirkti geras apsaugas ir švęsti pirmojo griuvimo dieną. Pernelyg savimi pasitikintys gali švęsti pirmojo nusibrozdinimo, atviro lūžio ar pirmosios niekšingos bangos dieną. Žodžiu, viena lenta, o tiek progų!

Lietuvoje turime Gatvės muzikos dieną, o kitur pasaulyje toks pat renginys vyksta birželio 21-ąją. Muzikantas Joelis Cohenas dar 1976 m. pasiūlė ilgiausią metų dieną visiems išeiti groti į gatves, ir žmonės išėjo! Taigi, gatvės muzikantai, bent šiandien turėsite ką atsakyti uoliesiems pareigūnams.

Kartu su pasaulio humanistais minime 1980 m. Amerikos humanistų asociacijos pradėtą švęsti Pasaulio humanistų dieną. Humaniškiausi pasaulio žmonės šiandien labai etiškai bendrauja, susitinka, aptaria skaudžias problemas, o kai kas net susigalvojo šia proga ypatingų ritualų.

Toge šiandien – Kankinių diena. Nuo 1996 m. Kanadoje pagerbiama vietinių senbuvių kultūra ir indėlis į valstybės formavimą – minima Nacionalinė aborigenų diena.

Pietų Čilėje– Naujieji metai! Senovinis mapučių genties indėnų festivalis „We Tripantu“ tęsiasi visas tris trumpiausias metų dienas (ei, ten juk pietų pusrutulis).

2004 m. kosminę erdvę pasiekė pirmasis privačios kompanijos kosminis lėktuvas „SpaceShipOne“. Manote, kad proga nežymi, Gagarinas buvo svarbesnis? Tačiau kosminių pervežėjų šlovę Rusijai iškeitus į Krymą, kitus Lietuvos palydovus į kosmosą gal ir gabens būtent privatūs laivai, tad verta pasidžiaugti, kad tokie yra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.