Kaunas labiausiai žavi turistus iš Rusijos

Kauno verslininkai liūdi – šiemet Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ nutraukė tiesioginius skrydžius į Tamperę, todėl miesto gatvėse negirdėti suomių kalbos.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jun 24, 2014, 9:40 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:23 PM

Pernai kai kuriais mėnesiais šios šalies gyventojai sudarė maždaug ketvirtadalį 3–4 žvaigždučių kategorijos viešbučių gyventojų. Porą pastarųjų metų suomiai tvirtai pirmavo dažniausiai Kauną lankančių užsieniečių sąraše.

Kauno turizmo informacijos centro vadovas Sigitas Sidaravičius spėja, kad šiemet daugiausia turistų į Kauną atvyks iš Rusijos, o antroje pozicijoje turėtų likti vokiečiai, kurie mėgsta pasižvalgyti visuose Lietuvos regionuose. Smarkiai padaugėjo prancūzų, italų.

„Kai tik atidaromas tiesioginis skrydis į Kauną, iškart plūsteli turistų banga iš konkrečios šalies“, – įsitikinęs S.Sidaravičius.

Tačiau rusai dažniausia atvyksta automobiliais ir traukiniais. Dalis jų keliauja per visas tris Baltijos šalis, tačiau didžioji dalis atvyksta kelioms dienoms pasižvalgyti mieste ir būtinai aplankyti prekybos centrus.

„Lietuva jiems siejasi su Vakarų pasauliu, itin vertinamas palankus kainos ir kokybės santykis“, – kaimyninės šalies gyventojų įspūdžiais dalijosi centro vadovas.

Rusams labai patinka įvairios mugės, koncertai, šventės, kurių metu būna daug veiksmo.

„Pasižvalgę po miestą jie jau klausinėja, kur būtų galima sutikti Naujuosius metus“, – stebėjosi S.Sidaravičius.

Jo skaičiavimais, užsienio turistų srautas Kaune smarkiai pradeda didėti liepą, o aukščiausią tašką pasiekia rugpjūtį. Rugsėjo pradžioje visada būna staigus kritimas, tačiau paskutiniai užsienio turistai Kauną palieka tik spalį. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.