Meninių idėjų tiltas sujungs Marijampolę, Niujorką ir Londoną

Marijampolės sienos laukia menininkų.<br>Organizatorių nuotr.
Marijampolės sienos laukia menininkų.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 24, 2014, 12:18 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:39 PM

Niujorke kuriantis dailininkas Ray Bartkus kiekvienais metais į Lietuvą atveža naujų kūrinių ir idėjų. Birželį jis atvyks į gimtinę su būriu garsių menininkų iš Niujorko ir Londono. Su Lietuvos dailininkais ir architektais svečiai iš Amerikos Marijampolėje birželio 26 - liepos 1 dienomis surengs simpoziumą „Marijampolė, Niujorkas, Londonas: idėjų migracija“.

Ant miesto pastatų sienų bus tapomi paveikslai – tokia dinamiška ir populiari Niujorko bei kitų pasaulio urbanistinių centrų gatvių meno forma žinoma grafičių vardu.Su pasaulinio avangardo grietinėle bendradarbiaujantis kompozitorius iš Niujorko parašys specialią partitūrą šiam Marijampolės forumui, kurią atliks su Lietuvos džiazo virtuozais.

Marijampolės architektai kelias dienas su svečiais iš Niujorko ir Londono svarstys, kaip miestą padaryti dar patrauklesnį ir įdomų Lietuvai bei pasauliui.

Birželio 26 d. - Liepos 1 d.

Dailininkai Ray Bartkus (Niujorkas), Philip Grisewood (Londonas), Sean Higgins (Klivlandas) ir Nicholas Rezabek (Niujorkas) kurs paveikslus ant Marijampolės namų sienų.

Birželio 27 d.

19.00 Vakaras su JAV dailininkų grupe „The Bubble Process – Sean Higgins“ (Klivlendas) ir Nicholas Rezabek (Niujorkas). Atvirai apie kūrybą, gyvenimo filosofiją ir sėkmės istoriją. (Viešbutis „Mercure“, Marijampolė).

Birželio 28 d.

09.00 Architektų plenero „Aikštė žmonėms“ pradžia. (Viešbutis „Mercure“, Marijampolė)19.00 Vakaras su dizaineriu iš Niujorko Kacper Dolatowski. Savo kūrybos pavyzdžiais Kacperas parodys, kaip šviesos magija užkariauja pasaulio aikštes ir rūmus. (Viešbutis „Mercure“, Marijampolė).

Birželio 30 d.

17.00-18.30 Madų namų vadybininkė Ina Bartkus (Niujorkas) paskaita apie miesto įvaizdžio strategiją: „Žiūrėk i Mane!“. Miesto kūrėjams – pasaulio mados namų įvaizdžio patirtis. (Viešbutis „Mercure“, Marijampolė)19.00-21.00 Vakaras su Londono miesto planavimo specialistu ir architektu Paul Campbell. Miestas – žmogui, žmogus – miestui. (Viešbutis „Mercure“, Marijampolė).

Liepos 1 d. (Tarptautinė architektų diena)

Antradienis 12.00 Sienų tapybos pristatymas (pradžia J.Basanavičiaus aikštėje).13.00 Parodos „Paralelės. Lietuvos architektūra: trys laikmečiai, trys veidai“ atidarymas. (Marijampolės kultūros centras, M. B. Stankūnienės galerija (Vilkaviškio g. 2 / Kauno g. 3))14.00-17.00 Tarptautinis architektų ir urbanistikos specialistų simpoziumas „Miestas žmonėms“.

Architektų plenero paroda ir jos dalyvių apdovanojimas. Dalyvauja Marijampolės, Kauno ir Vilniaus architektai bei svečiai iš Niujorko ir Londono. (Viešbutis „Mercure“, Marijampolė)

19.00 Simpoziumo pabaigtuvės ir Fast Forward (Niujorkas) performansas „Feeding Frenzy“. (Įėjimas su bilietais). (Cukraus fabriko istorinės patalpos, Marijampolė).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.