Birželio 26-oji. Kovos su narkomanija ir elektros iš atomo diena

Jungtinių Tautų Organizacijos Generalinė asamblėja 1987 m. paskelbė birželio 26-ąją Tarptautine kovos su narkomanija diena. Išties – mes priklausomi nuo savo tikėjimo, valdžios ir centrinio šildymo. Nuo įpročių, daktarų, gamtos įgeidžių ir instinktų. Ar ne per daug, kad savo noru dar užsikrautume ir priklausomybę nuo kvaišalų? Geriau svaiginkimės vieni kitais!

Ar atomas išties geriausias kuras elektros gamybai galime ginčytis. Tačiau tai, kad geriau jau juo gaminti elektrą negu griauti miestus – faktas.<br>123rf nuotr.
Ar atomas išties geriausias kuras elektros gamybai galime ginčytis. Tačiau tai, kad geriau jau juo gaminti elektrą negu griauti miestus – faktas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jun 25, 2014, 6:09 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:42 PM

Jungtinių Tautų organizacijos sprendimu nuo 1997 m. rekomendavus Ekonominei ir socialinei tarnybai minima Tarptautinė diena prievartos aukoms paremti. Prievarta ir kitų žeminimas yra šlykščiausios žmogiško bailumo apraiškos. Ir nesvarbu, ar ją vykdo iš įniršio perkreipto girto veido savininkas tamsioje tarpuvartėje, ar savo tikėjimo apakinta laiminga minia – kovoti su tuo yra kiekvieno laikančio save žmogumi pareiga.

Visi elektros vartotojai gali paminėti pirmosios atominės elektrinės dieną – 1954 m. Obninsko gyvenvietėje, Kalugos apskrityje (Rusija), darbą pradėjo pirmoji tokia pasaulyje.

Nemėgstantys arba bijantys atomo gali su rumunais minėti jų Vėliavos dieną. Arba su Madagaskaro gyventojais švęsti 1960 m. nuo Prancūzijos atgautą nepriklausomybę.

Galima netgi atšvęsti „barkodo“ gimtadienį. 1974 m. „Marsh“ prekybos centre (JAV) parduota pirmoji pasaulyje prekė, kurios kaina į kasos aparatą įvesta nuskaičius ant pakelio išspausdintą universalų produkto kodą. Tai buvo kramtomosios gumos „Wrigley's“ pakelis.

Na, o geriausią dieną šiandien mini amerikiečiai. Tai - Atleidimo diena. Išties ar gali būti kas nors malonesnio, nei atleisti skriaudėjui, įžeidusiam draugui, neteisiai mylimajai ir vėl susitaikius suprasti, kad viskas vyko tik dėl to, kad abu turėjote tik pačius geriausius ketinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.