Formas praradusių moterų išsigelbėjimas – termo marškinėliai

Atviri dviejų dalių maudymosi kostiumėliai pamažu praranda savo žavesį. Šiuo metu mados olimpe karaliauja retro stiliaus vientisi maudymosi kostiumėliai arba bikiniai su kelnaitėmis itin aukštu liemeniu. Tačiau pasaulinio garso žvaigždžių nuomone, ir šie atidengia per daug kūno.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-25 17:03, atnaujinta 2018-02-12 12:42

Holivudo dievaitė Nicole Kidman, televizijos serialo „Draugai“ žvaigždė Courtney Cox, popkaralienė Madonna – tai tik labai nedidelė dalis garsenybių, paplūdimyje nesirodančių be termo marškinėlių ilgomis rankovėmis.

Termo marškinėliai buvo išrasti Australijoje aštuntajame dešimtmetyje. Jie turėjo apsaugoti banglenčių sporto entuziastus nuo nesunkių susižeidimų ar įbrėžimų. Gana greitai paaiškėjo, kad šis rūbas gali būti pritaikomas plačiau – neleidžia nei sušalti, nei perkaisti. 

Įžymybėms, kurioms jau daugiau nei 40 metų, tokie marškinėliai prilygsta maldų išklausymui. Pirma, saulė negali išdžiovinti odos ir taip spartinti jos senėjimo. Antra, termo marškinėliai siuvami iš elastano, nailono ar poliesterio. Tokio tvirto audinio drabužis veikia tarsi figūrą formuojantys apatiniai – paslepia jau nebe itin plokščią pilvuką ir suglebusias rankas. Tad nenuostabu, kad kruopščiai savo rankas slepianti Madonna maudytis vandenyne išdrįsta tik vilkėdama termo marškinėlius.

Vis dėlto tenka pripažinti, kad dauguma garsenybių marškinėlius paplūdimyje vilki ne dėl galimybės formuoti figūrą. Kasdien po kelias valandas sporto salėje plušančioms įžymybės prioritetu laiko odos apsaugą nuo kenksmingų saulės spindulių. Termo drabužiai veikia du kartus veiksmingiau už įprastas apsaugos nuo saulės priemones.

Prasta apsauga nuo UV spinduliuotės padidina riziką odai nudegti, išsivystyti odos vėžiui ar atsirasti priešlaikiniam odos senėjimui.

Šis priešlaikinis odos senėjimas atsiranda dėl neigiamo saulės spindulių poveikio, kuris laikui bėgant odą padaro storesne, raukšlėta, kieta. Ji praranda elastingumą, pakeičia spalvą. Kadangi oda veikiama pamažu ir tolygiai, neigiamas poveikis pasireiškia po daugelio metų nuo tada, kai asmuo buvo smarkiai veikiamas saulės. Priešlaikinis odos senėjimas dažnai laikomas natūraliu ir neišvengiamu dalyku. Vis dėlto iki 90 proc. matomų odos pasikeitimų, dažniausiai siejamų su senėjimu, yra išprovokuoti saulės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.