Ar jūsų nežeidžia tai, kad viešbutyje nepageidaujami vaikai?

Vasara įsibėgėjo, ir daugelis tėvų jau ruošiasi atostogoms. Tad ne vienam kyla klausimas - atostogauti dviese ar kartu su vaikais? Nutarus atostogauti visiems kartu, būtina pasirinkti ir vaikams, ir suaugusiems tinkamą šalį ir viešbutį. O ar žinote, kad į viešbutį galite nepakliūti ne tik todėl, kad tuo metu jame nėra laisvų vietų? Yra viešbučių, kuriuose vaikai tiesiog nepageidaujami.

Keliaudami nakvynėmis pasirūpinkite iš anksto, kad neatsitiktų taip, jog belsitės į duris viešbučių, kuriuose nėra laisvų vietų arba kuriuose vaikai nepageidaujami.<br>123rf nuotr.
Keliaudami nakvynėmis pasirūpinkite iš anksto, kad neatsitiktų taip, jog belsitės į duris viešbučių, kuriuose nėra laisvų vietų arba kuriuose vaikai nepageidaujami.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2014, 7:43 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:39 AM

„Šalies, kelionės būdo pasirinkimas – tai tik maža dalis to, ką reikėtų apsvarstyti tėvams, susiruošusiems atostogauti su vaikais. Papildomai reikia įvertinti kelionės trukmę, programą, galiausiai – viešbutį. Kad neatsitiktų taip, jog belsitės į duris viešbučių, kuriuose seniai nebėra laisvų vietų, arba tų, kuriuose vaikai apskirtai nėra pageidaujami“,- įspėjo Žydrė Gavelienė, kelionių agentūros „Estravel Vilnius“ vadovė.

Kelionių ekspertė teigė, kad populiariausi laikotarpiai keliauti su vaikais – dvi pirmos ir dvi paskutinės moksleivių atostogų savaitės. „Geografija išties plati – nuo Turkijos, Graikijos, Kipro ar Italijos iki Skandinavijos šalių ar kruizų Baltijos jūroje.

Pastebime, kad keliaujant su vaikais dažniau yra pasirenkamos tos vietovės, kurias lengva pasiekti tiesioginiais skrydžiais ar per dieną nuvykti automobiliu, traukiniu arba autobusu“, - atskleidėŽ.Gavelienė.

Pagrindinis patarimas keliaujantiems su šeima – užsisakyti bilietus ir viešbučius iš anksto. Pastaruosius patariama rinktis tokius, kurie siūlo įvairių pramogų vaikams.

„Keliaujant su vaikais rekomenduoju vykti bent 10-14 dienų laikotarpiui, nes vaikų organizmui reikia daugiau laiko adaptacijai. Be to, geras sprendimas yra kartu keliauti kelioms poroms su panašaus amžiaus vaikais – tai atveria papildomų galimybių tėvams rasti laiko pabūti dviese“,- patirtimi dalijosi kelionių ekspertė.

Kelionių rinkoje pastebima ir kita tendencija – poilsis tik suaugusiems. „Kaip ir minėjau, yra viešbučių, kuriuose vaikai nėra pageidaujami. Šie viešbučiai yra orientuoti į suaugusiųjų poilsį – pradedant gurmanišku maistu bei kokybiškais gėrimais ir baigiant interjeru bei siūlomomis pramogomis“,- sakė Ž.Gavelienė.

Be vaikų dažniausiai keliaujama ir į itin egzotiškus bei tolimus kraštus, taip pat ten, kur reikalingas geras fizinis pasirengimas.

Kelionė su vaikais – puiki investicija į šeimą: nekasdieninėje aplinkoje vieni kitus pažįstame daug geriau, be to, keliauti galimybę turinčių vaikų akiratis plečiasi. Žinoma, rengiantis kelionėms su vaikais, reikia įvertinti pakankamai daug aspektų ir jas planuoti gerokai iš anksto – tuo tikslu puikiai praverčia prityrę kelionių konsultantai.

Tuo tarpu emociškai ar fiziškai itin pavargusiems sutuoktiniams rekomenduojama pirmiausia rinktis poilsį dviese, o jau po to skirti laiko savo atžaloms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.