Ilzė Butkutė mokys pasaulio lietuvius, kaip atleisti savo šefą

Liepos 10–13 d. vyksiančio Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo metu organizuojamose susitikimų sesijose lankytojai iš pirmų lūpų sužinos, kaip pavyko užkelti Lietuvos trispalvę ant aukščiausio pasaulyje kalno, kaip asmeninė simpatija britų kultūrai virto asmeniniu verslu ar ką reiškia dirbti „Google“ korporacijoje.

Rašytoja ir tinklaraštininkė Ilzė Butkutė.<br>Organizatorių nuotr.
Rašytoja ir tinklaraštininkė Ilzė Butkutė.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2014, 5:52 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:44 AM

Visuomenės harmonizavimo parke vyksiančiame festivalyje, visi norintys galės tiesiogiai pabendrauti su Algimantu Čekuoliu, Vladu Vitkausku, Andriumi Tapinu, Donatu Ulvydu, Gyčiu Ivanausku, Daina Gudzinevičiūte, Remigijumi Šimašiumi ir kitais žymiais keliautojais, sportininkais, teisininkais, rašytojais, kino ir teatro režisieriais, barų ir restoranų įkūrėjais ar sėkmingą karjerą padariusiomis asmenybėmis.

„Kitose šalyse į varžybas atėję palaikyti lietuviai būna labai išsiilgę savo šalies ir bendravimo. Dažnai jie nepaleisdavo net poilsio nuo varžybų metu. Norėtųsi, kad tokių žmonių kuo daugiau būtų Lietuvoje, tačiau žmogus turbūt taip jau sukurtas, kad keliautų ir pažintų“, - atsiminimais renginio pristatyme dalinosi penkiakovininkas Edvinas Krungolcas.

„World Cafe“ diskusijų principu, lrytas.lt įsteigtoje „Bendraukime“ erdvėje, vyksiančiose susitikimų sesijose sportininkus atstovausianti Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. Garsi sportininkė neabejoja, kad jaunimas yra viena pagrindinių sporto auditorijų. Pasak jos, sportas skatina pasididžiavimo savo tauta jausmą, sportiniai žaidimai ir rungtys padeda bendrauti ir susipažinti.

1993 metais gegužės 10d. Lietuvos trispalvė pirmoji iš Baltijos valstybių suplazdėjo ant aukščiausio pasaulyje kalno – Everesto. Žygdarbio autorius, garsus alpinistas Vladas Vitkauskas pasakoja, kad stiprybės suteikė dvasinis ryšys su gimtuoju kraštu, mintys apie tautiečius, bendrumo jausmas.

„Giliąją Bendrystės prasmę nuo kalnų viršūnių nusileidęs patyriau. Daugybėje susitikimų, paskaitų su jaunimu ar verslo vadovais, kūrėjais ar negalių suvaržytais - visada išgyvenu pakylėjantį jausmą. Ir tokios šventės, kaip Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas, tai ne vien pragmatiškas pabendravimas. Daug svarbiau čia atsirandantis, sustiprėjantis mūsų sielų ryšys, kuris įprasmina būtį,“ – gražių žodžių negaili Vladas Vitkauskas.

Keliautojų susitikimų sesijoje taip pat: Lietuvos keliautojas, filmų kūrėjas Algirdas Gurevičius, keliautojas ir makalius.lt įkūrėjas Rimvydas Širvinskas, „Magelano kelionės“ įkūrėjas Dainius Kinderis, žurnalo „National Geographic Lietuva“ vyriausiasis redaktorius Frederikas Jansonas.

Verslo, politikos, kultūros ir mokslo festivalio lankytojus susitikti kvies pripažinimą tarp tautiečių jau pelnę kino ir teatro režisieriai. Kol kino mylėtojams apie kūrybą pasakos vieno kokybiškiausių pastarojo meto lietuviško filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ režisierius Donatas Ulvydas, šokio entuziastai galės gauti patarimų iš aktoriaus, šokėjo ir choreografo Gyčio Ivanausko, pabendrauti su režisieriumi Mykolu Vildžiūnu, „Vilnius City Opera“ įkūrėja Dalia Ibelhauptaite ir kitais.

Rašytojų ir tinklaraštininkų sesijose patirtimi dalinsis žurnalistas, rašytojas Algimantas Čekuolis, „Kaip atleisti šefą“ mokanti Lietuvos tinklaraštininkė ir rašytoja Ilzė Butkutė, žurnalistas, rašytojas Andrius Tapinas. Teisinius klausimus lankytojai nagrinės drauge su Lietuvos Respublikos Seimo nariu Remigijumi Šimašiumi, teisininku, Vilniaus universiteto profesoriumi Vytautu Nekrošiumi, Lietuvos teisininkų draugijos pirmininku Tomu Davuliu, advokatų kontoros „Triniti Vilnius“ advokatu ir partneriu Linu Sabaliausku.

Kaip asmeninė simpatija britiškai barų kultūrai pastūmėjo Saulių Galdiką Vilniuje įkurti vieną populiariausių „pub‘ą“ „Piano Man Bar“, kokiais būdais lankytojus užsukti į „Burbulio vyninę“ vilioja jos savininkas Vaidotas Burbulis arba kas bendra tarp Prancūzijos buvusio prezidento N.Sarkozy ir Vilniuje Manto Tito Urbono įkurtos sidru garsėjančios kavinės, pavyks sužinoti atvykus į susitikimų sesiją su barų ir restoranų savininkais.

Sėkmingos karjeros paslaptimis dalinsis pasaulinių korporacijų atstovai. „Google“ verslo plėtros vadovas Baltijos šalims Vytautas Kubilius, „Sound Cloud“ produktų vadovas Matas Petrikas ir Tarptautinio Vilniaus oro uosto vadovas Gediminas Almantas atskleis, kas yra raktas į sėkmę kopiant karjeros laiptais.

Po dviejų savaičių liepos 10-13 dienomis Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime pranešimus skaitys ir diskusijose dalyvaus daugiau kaip 100 žinomų verslo, kultūros, politikos ir akademinio pasaulio atstovų. Lietuvos įmonės pristatys karjeros galimybes, vyks kūrybinės dirbtuvės, rodomas spektaklis, lietuviškas kinas. Vakarais scenoje pasirodymus kurs Jurga, Leon Somov ir Jazzu, „Golden Parazyth“, „Biplan“, „Liūdni Slibinai“, GJan, „Keymono“, „Beissoul & Einius“, „Saulės Kliošas“ ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.