Patarimai, kaip odai suteikti gražų įdegį ir ilgiau jį išlaikyti

Karšta saulė, paplūdimys, puiki draugų kompanija, saulės nubučiuoti kūnai – be šių dalykų atostogos turbūt nebūtų tokios smagios. Merginos norėdamos vilkėti trumpus sijonus ir maudymosi kostiumėlius nori kuo greičiau pasiekti gražaus įdegio efektą, nes išblyškusi oda dažnai atrodo nepatraukliai. Štai keletas patarimų kaip odai suteikti gražų įdegį ir jį ilgai išlaikyti.

Patarimai, kaip odai suteikti gražų įdegį ir jį ilgiau išlaikyti.<br>123rf nuotr.
Patarimai, kaip odai suteikti gražų įdegį ir jį ilgiau išlaikyti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-27 12:59, atnaujinta 2018-02-12 11:08

Odos apsauga

Norint gražaus įdegio svarbu tinkamai apsaugoti odą kremais nuo saulės. Dažnai merginos jų nenaudoja ir mano, kad taip jos niekada nepasieks norimų rezultatų. Tačiau taip manyti yra klaidinga. Nebūtina skubėti, nes yra tikimybė perdegti, taip oda taps raudona, o kita dieną nusilups. Jei deginsitės su apsauginiais kremais - savo įdegiu galėsite džiaugtis kurkas ilgiau. Gulint po karšta saulęapsauginį kremą patartina teptis kas porą valandų. Taip pat svarbu neperkaisti, nes vėliau gali pablogįti jūsų odos būklė.

Odos drėkinimas

Jei sudrėkinsite odą – nuostabiu įdegiu galėsite džiaugtis dar ilgiau, ypač jei jūs naudosite aliejinius kremus. Tačiau būtina įsitikinti, kad į juos įeina SPF apsauga.

Savaiminio įdegio kremas

Jei karšta saule pasilepinti negalite, o norite atrodyti seksualiai jūs galite naudoti savaiminio įdegio kremą, kuris padeda įgaukite sveiką natūralų įdegį be žalingos soliariumo spinduliuotės. Užtepus jo ant odos, reaguoja su amino rūgštimis jūsų išoriniame odos sluoksnyje ir suformuoja rudus pigmentus, kurie suteikia natūralaus įdegio išvaizdą. Oda paruduoja jau po 2-3 valandų. Tačiau prieš šiai procedūrai turite tinkamai paruošti odą, kad tai netaptų katastrofa.

Neoninės ir koralų spalvos

Kai kurios spalvos gali padėti jūsų odai atrodyti daug labiau įdegusiai, nei iš tiesų yra – pavyzdžiui nagus galite nusilakuoti koralų spalvą ir pasipuošti neoninės spalvos maudymosi kostiumėliu. Taip jūs atrodysite kurkas ryškesnė!

Purškiamojo įdegio procedūra

Purškiamasis įdegis yra visai nekenksmingas odai. Tai populiari procedūra, kurios metu žmogaus oda yra nupurškiama specialiu tirpalu. Sureagavęs su žmogaus odos ląstele melaninu, tirpalas suteikia intensyvų, tolygų, natūralų įdegį.

Bio karotino kapsulės

Šis maisto papildas yra labai naudingas organizmui, vienoje kapsulėje yra keturios morkos. Patartina vartoti 1-2 mėnesius prieš saulėtajį laikotarpį ir deginimosi sezoną. Taip įdegį galite išsaugoti kartais net ir iki žiemos.

Maisto galia

Arbūzai, melionai, abrikosai, persikai, mangai, kokosai, moliūgai ir gervuogės turi savyje aktyviųjų medžiagų, padedančių žmogaus odai gaminti melaniną – tamsios spalvos pigmentą. Taigi, mėgaukitės šiais vaisiais. Juos vartodamos tapsite ne tik lieknesnės ir žvalesnės, bet ir pagražinsite savo odą.

Bronzantas

Padenkite ir paryškinkite veidą šviesios spalvos bronzantu arba kitaip vadinama saulės pudra ir pamatysite kaip veidos įgaus švelnų įdegio efektą.

Džiaukitės natūralumu

Ar manote, kad jūsų oda per šviesi arba per tamsi? Nusiraminkite ir džiaukitės natūralia spalva, nes šią vasarą karaliauja natūralumas ir gaiva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.