Klaipėdos paplūdimiai lenkia europietiškus, bet pas mus - šalta

Klaipėdos paplūdimiuose šįmet poilsiautojų laukia daug naujovių – įrengti modernūs dušai, pastatyti konteineriniai tualetai, geriamojo vandens kranai, nudažytos persirengimo kabinos ir kitas inventorius. O prisėdus ant naujų suoliukų jau galima palydėti saulę kaip ir Palangoje prie jūros tilto.

Tokių erdvių balto smėlio paplūdimių galėtų pavydėti ne vienas pietų korortas.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Tokių erdvių balto smėlio paplūdimių galėtų pavydėti ne vienas pietų korortas.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jun 28, 2014, 12:29 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:19 AM

7,8 kilometro – tokį Baltijos pajūrio ruožą nuo Girulių iki Smiltynės saugo Klaipėdos gelbėtojai ir prižiūri bendrovė „Klaipėdos paplūdimiai“.

Ketvirtadienį paplūdimius apžiūrėjo savivaldybės darbuotojų komisija.

„Galime džiaugtis, kad politikų sprendimas išplėsti gelbėjimo tarnybos funkcijas ir atiduoti paplūdimių priežiūrą į vienas rankas pasiteisino – paplūdimiai atrodo daug geriau. Manau, kad vis dar per mažai išnaudojamas Smiltynės paplūdimys, kuris vertas Mėlynosios vėliavos ir ją kitąmet mes vėl turėsime, - sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. - Arčiau miesto centro esantys Melnragės ir Girulių paplūdimiai – labiau lankomi, tačiau čia dar yra ką nuveikti“.

V.Grubliausko manymu, Klaipėdos pajūris gali pranokti Turkijos ar Graikijos kurortus.

Iš tikrųjų, galima didžiuotis tokiais plačiais balto smėlio paplūdimiais. Deja, Klaipėdos pajūris kol kas tuščias, nors jau nuo gegužės pabaigos budi gelbėtojai, medicinos darbuotojos. Priežastis paprasta – šalta.

Šiandien vidurdienį pajūryje buvo 14 laipsnių šilumos, vanduo – laipsniu vėsesnis. Gūžtis vertė stiprokas šiaurės vėjas.

Šiemet Klaipėdos paplūdimių infrastruktūrai ir priežiūrai skirta 260 tūkst. litų. Pajūryje pastatyti keturi modernūs konteineriniai tualetai, keli biotualetai, tarp jų – ir pritaikyti neįgaliesiems, už naudojimąsi jais mokėti nereikia. Smiltynės ir Antrosios Melnragės pajūryje įrengti dušai, geriamojo vandens kranai, pastatyti ąžuoliniai suolai.

Pasak biudžetinės įmonės „Klaipėdos paplūdimiai“ vadovo Virginijaus Urbono, šįmet paklota 1400 kvadratinių metrų ploto medinių takų pajūrio link, įrengti treji nauji laiptai, tačiau tai – tik dalis takų, kuriuos reikia atnaujinti. Tokiems darbams trūksta pinigų.

Būtina atnaujinti ir kitą inventorių – šiukšliadėžes, reklaminius skydus, persirengimo kabinas. Nemaža dalis infrastruktūros objektų Klaipėdos paplūdimiuose atsirado jau beveik prieš dešimtmetį, kai šioms reikmėms iš miesto biudžeto buvo skirta daugiau kaip vienas milijonas litų.

V.Urbono manymu, nebūtina laukti kaitros. Ir vėsesnę dieną verta ateiti į pajūrį. Be pasivaikščiojimų ras ką veikti ir suaugusieji, ir vaikai – vieniems skirtos paplūdimio tinklinio, kitiems – žaidimų ir atrakcionų aikštelės.

Smiltynėje, prie centrinės gelbėjimo stoties, veikia interneto ryšys, o Antrojoje Melnragėje prie gelbėjimo stoties prisėdus ant naujų suoliukų galima grožėtis saulėlydžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.