Maudynių sezonui sulieknėkite neišlaidaudami

Vasara jau įsibėgėjo, o su ja kartu atkeliavo spaudimas atrodyti kuo geriau, vilkint trumpučius šortus ir marškinėlius ar maudymosi kostiumėlius. Deja, narystė sporto klube, jogos užsiėmimai - gana brangus malonumas.

Vasara jau įsibėgėjo, o su ja kartu atkeliavo spaudimas atrodyti kuo geriau, vilkint trumpučius šortus ir marškinėlius ar maudymosi kostiumėlius.<br>123rf nuotr.
Vasara jau įsibėgėjo, o su ja kartu atkeliavo spaudimas atrodyti kuo geriau, vilkint trumpučius šortus ir marškinėlius ar maudymosi kostiumėlius.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 30, 2014, 6:20 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:55 AM

Britų naujienų portalas dailymail.co.uk siūlo išbandyti penkis finansiškai neskausmingus būdus, padėsiančius kuo greičiau sulieknėti šią vasarą.

1. Užsibrėžkite tikslą

Užsiregistruokite bėgti maratoną ar pusmaratonį. Jam privalėsite iš anksto ruoštis.

Bėgiojimas yra puikus būdas praleisti daugiau laiko lauke, o sportas parke ar stadione nieko nekainuoja. Susikurkite mėgstamų ir sportavimui tinkančių dainų grojaraštį, kurio trukmė atitiktų jūsų treniruotės ilgį. Tinkama muzika ir laiko limitas išlaikys jūsų motyvaciją.

Dalyvaukite tokiame maratone ar pusmaratonyje, kuris yra socialinės kampanijos dalis ir surinktas lėšas skiria labdarai. Jei dalyvio mokesčio sumos negalite sau leisti, susisiekite su draugais ar artimaisiais. Jie padės jums. Tad ne tik lieknėsite, bet ir padarysite kažką vardan gero tikslo.

2. Sportuokite lauke

Sportuoti gryname ore - itin sveika ir pigu. Jei gyvenate netoli jūros, rinkitės sportą paplūdimyje - smėlis didina pasipriešinimą jums sportuojant. Nuo pritūpimų ir įtupstų iki ramaus pasivaikščiojimo ar bėgiojimo - treniruotės ant smėlio yra daug efektyvesnė. Sportuojant paplūdimyje sudeginama daugiau kalorijų, o raumenys dirba intensyviau.

Jei sportuoti ant smėlio jums nepatinka, užsukite į arčiausiai esantį parką. Galėsite prisijungti prie ten besitreniruojančių bėgiojimo ar kito sporto grupelių. Įprastai narystės mokestis tokiose grupelėse yra nedidelis, o sportuodami su kitais galėsite susipažinti su jūsų kaimynystės gyventojais. Be to, nedidelės sporto grupelės dažniausiai priima įvairaus fizinio pasirengimo asmenis.

3. Naudokitės mobiliąja aplikacija

Naršydami savo mobiliajame telefone galite rasti daugybę skiritingų aplikacijų, kurios padės jums sportuoti ir sveikai maitintis. Dauguma tokių aplikacijų yra pritaikytos skirtingiems vartotojams, vadinasi, galite duomenis suasmeninti: nurodyti norimą rezultatą, išsirinkti treniruočių trukmę ir intensyvumą.

Taip pat galite įsigyti fitnesui skirtą išmanųjį įrenginį, tokį kaip „The Jawbone Up“. Šis įrenginys seks jūsų aktyvumą, miego trukmę ir sudegintų kalorijų skaičių. Be to, galite išbandyti kitas šaunias mobiliasias programėles: naudodamiesi „MyFitnessPal“ užrašinėsite suvartotą maistą ir atliktus pratimus, parsisiuntę „Yoga STRETCH“ galėsite praktikuoti jogą. Mobiliosios aplikacijos gali būti kur kas pigesnis sportavimo būdas, negu asmeninio dietologo paslaugos ar jogos treniruotės sporto klube.

4. Įsirenkite sporto salę namuose

Ištvermės ir kardio pratimus galite atlikti ne tik sporto klube, bet ir ribotoje namų erdvėje. Svareliai, pripučiamas kamuolys mankštai, šokdynė ir net paprasta virtuvės kėdė gali būti nebrangios alternatyvos bėgimo takeliui ar kitokiam treniruokliui.

Jei norite namie įsirengti sporto salę, jums nebūtina iš karto įsigyti visos treniruočių įrangos. Įsigykite keletą svarbiausių reikmenų, o vėliau galėsite nusipirkti likusią įrangą. Siekdami dar labiau sutaupyti, norimą sporto įrangą įtraukite į savo norų sąrašą gimtadieniui ar artėjančioms atostogoms. Taip pat galite įsigyti dėvėtą sportinę įrangą ar skirtingais treniruokliais mainytis su savo draugais.

Nesportuokite vieni, pasikvieskite draugų treniruotis kartu su jumis. Nusprendę sportuoti namuose, sutaupysite pinigų transportui bei sporto klubo narystei, tačiau namai, kaip ir tikras sporto klubas jums nepadės, jei nesitreniruosite reguliariai.

5. Kelkitės nuo kėdės

Kartais lengviausias būdas numesti svorio yra tiesiog dažniau stovėti, o ne sėdėti. Eidami į darbą, naudokitės laiptais, o ne liftu. Pietus gaminkite stovėdami. Keliaudami iš vienos vietos į kitą, dažniau eikite ar važiuokite dviračiu. Pavalgę, eikite trumpam pasivaiščioti, tai pagreitins jūsų medžiagų apykaitą. Visi šie paprasti būdai padės tvirtinti jūsų raumenis, stiprins širdį ir pagerins nuotaiką.

Parengė Erika Bružaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.