Liepos 2-oji. Pasaulinė ufonautų ir Lietuvos dainų šventės diena

Pasaulinės ufonautų dienos organizatoriai jau ne pirmus metus kviečia šiandien visus užversti galvas (vaizdo kameras, telefonus, žiūronus, teleskopus, akinius ir t. t.) į dangų ir ieškoti ten neatpažintų skraidančių objektų. Pro langą išmesti kaimyno pašvinkę cepelinai irgi tiks, jei spėsite laiku nufotografuoti, galite pagarsėti kaip ateivių atradėjas. O jei kažkas nufilmuos, kaip jie trenkiasi jums į galvą, irgi pagarsėsite, tačiau kiek kitaip.

Dainomis ir šokiais mes švenčiame, tad kodėl šventėmis nesutikti dainų ir šokių?<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainomis ir šokiais mes švenčiame, tad kodėl šventėmis nesutikti dainų ir šokių?<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jul 1, 2014, 7:16 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:02 AM

Kita vertus, tai irgi nebaisu – juk šiandien tam tikra prasme ir cepelino diena. 1900 m. Frydrichshafene paleistas pirmas „cepelinas“. Dirižablį sukonstravo vokiečių orlaivių konstruktorius grafas Ferdinandas Zeppelinas.

Tarptautinė sporto žurnalistų diena minima nuo 1995 m. Šią dieną 1924 m. Paryžiuje buvo įsteigta Tarptautinė sporto spaudos asociacija, dėl šios priežasties ir buvo pasirinkta ši data. Žodžiu, išvarginti Dainų šventės ir futbolo žurnalistai irgi turi ką švęsti

Azerbaidžane – Policijos diena. Ukrainoje – Mokesčių inspekcijos darbuotojų diena. Sprendžiant iš įvykių toje šaly ligi šiol jie ten nepersidirbdavo.

Pietų Karibų jūros salos valstybėje Kiurasao minima Vėliavos ir nacionalinio himno diena – 1984 m. buvo priimta šios šalies vėliava.

1947 m. įsteigta Didžiosios Britanijos lietuvių sąjunga (DBLS). Sprendžiant iš to, kokiu greičiu auga lietuvių skaičius toje šalyje, sąjunga dirbo gerai. Už tą gerą jos darbą vėl pabarkime ir pakvieskime grįžti.

Svarbiausia, aišku, šiandien nepraleisti 21.00 val. Vilniuje, Katedros aikštėje vyksiančio Dainų šventės pradžią skelbiančio renginio. Dainų šventės atidarymo koncertas „Dainos namai“ skirtas lietuviškai dainai, jos keliui pagerbti. Suvokti ir pajusti, kur yra tikrieji dainos namai, kas jos kūrėjai bei saugotojai. Teisingai – tai mes visi! Todėl visi ir švenčiame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.