Jelgava ruošiasi smėlio skulptūrų festivaliui

Jau aštuntą kartą Jelgavoje (Latvija) tarptautinį smėlio skulptūrų festivalį rengiantys mūsų kaimynai latviai ir šiemet žada įspūdingų reginių.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2014-07-02 18:44, atnaujinta 2018-02-12 07:16

Trečiadienį į Šiaulius kartu su prodiuseriu Gundaru Caune atvykęs festivalio „Summer sings 2014“ direktorius Mintauts Buškevics sakė, kad konkursiniams darbams bei demoskulptūroms sukurti prireikė daugiau smėlio.

Vietoj planuotų 600 tonų kūrėjams iš netoli Jelgavos esančių karjerų atvežta 800 tonų smėlio.

Lietuvis kurs pagrindinę skulptūrą

Pasak G.Caunės, šiemetiniam smėlio skulptūrų festivaliui skulptoriai pateikė 40 eskizų, iš kurių festivalio žiuri atrinko 15.

Konkursinėje programoje dalyvausiančias smėlio skulptūras kurs menininkai iš aštuonių šalių: Latvijos, Lietuvos, Rusijos, Bulgarijos, Vengrijos, Kolumbijos, Kanados ir Kinijos.

Lietuvai šiame konkurse atstovaus su skulptoriai: Donatas Mockus ir Tautvilas Povilionis.

Beje, T.Mockus kartu su latve Inese Valtere kurs ir pagrindinę festivalio skulptūrą. Ši demoskulptūra, kaip ir iš smėlio sukurtas baras nebus įtraukti į konkursinę programą.

Smėlio skulptūros bus pradėtos kurti jau liepos 7-ąją. Tądien festivalio rengėjai visus besidominčius šiuo festivaliu pakvies stebėti tiesioginę transliaciją per internetinį festivalio tinklapį.

Pasmalsauti, kaip kuriamos smėlio skulptūros, jau bus galima nuo liepos 8-osios.

Pristatys ir šamotines skulptūras

Dvi dienas truksiančio smėlio skulptūrų festivalio „Summer sings 2014“ atidarymas įvyks liepos 12-ąją. Vakare žiūrovų laukia koncertinė programa ir įspūdingas reginys – ką tik išdegtų šamotinių skulptūrų pristatymas.

Iš šamoto kurti žėrinčias keramikos skulptūras buvo pamėginta jau pernai. Šiam sumanymui pavykus nuspręsta šamotinių skulptūrų plenerą surengti ir šiemet.

Per festivalį iš 600 kilogramų šamoto bus sukurtos trys 1,5-2 metrų aukščio skulptūros.

Vieną skulptūrą su pagalbininku Leonu Šulcu kurs lietuvė menininkė Vitalija Kurtinaitienė.

Festivalio organizatoriai pasirūpino ir vaikais. Juos bus bandoma sudominti lėlių spektakliu.

Vaikai galės žaisti ir 80 kvardratinių metrų smėlio aikštelėje.

Festivaliai sutraukia tūkstančius žiūrovų

Žiemą Jelgavoje rengiamas ledo skulptūrų, o vasarą – smėlio skulptūrų festivaliai yra du daugiausia turistų į šį miestą sutraukiantys renginiai.

Pernai Jelgavoje sukurtą smėlio skulptūrų parką aplankė 26 tūkstančiai žmonių, o į į ledo skulptūrų festivalį sugužėjo net 42 tūkstančiai žiūrovų.

Šiemet Jelgavoje sukurtas smėlio skulptūras bus galima apžiūrėti ir festivaliui pasibaigus. Skulptūros Jelgavos Uzvaras parke liks tol, kol jas sugriaus lietus ir vėjas.

Beje, Uzvaras parke smėlio skulptūrų festivalis vyks paskutinį kartą – kitąmet jis persikels į arčiau miesto centro esančią Lielupės salą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.